Un pahar de ţuică face minuni pentru organism. Secretul pentru o sănătate de fier

Nu folosiți acest leac dacă aveți contraindicații la alcool din cauza unor boli de care suferiți sau medicamente pe care le luați.

23 feb. 2022, 12:05
Un pahar de ţuică face minuni pentru organism. Secretul pentru o sănătate de fier

Un pahar de ţuică scade glicemia. Specialiștii o recomandă, cu moderaţie, pentru persoanele care suferă de diabet. Diabetul și alcoolul reprezintă un subiect extrem de popular în rândul persoanele bolnave. Părerile referitor la acest subiect sun împărțite. Chiar dacă pentru mulți oameni, un pahar de țuică nu reprezintă o amenințare, însă altfel stau lucrurile în cazul persoanelor cu glicemie mare.

Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Secretul pentru o „ţuiculiţă” aromată
Medicii spun că pentru persoanele care suferă de anumite boli, printre care și diabetul, alcoolul poate fi extrem de periculos pentru sănătate și chiar viață. Modul în care alcoolul afectează starea de sănătate a unui om depinde de cantitatea consumată. Dacă acesta este băut în doze mici, alcoolul poate acționa ca un stimulent pentru organism. Însă, în doze exagerate, acesta are efecte negative asupra corpului uman.

Efectele alcoolului variază în funcție de organism

Consumul excesiv de alcool afectează buna funcționare a organismului. Acesta provoacă somnolență, vorbire tulbure, mișcări necoordonate, vedere încețoșată și timpi de reacție lenți. De asemenea, țuica poate provoca o respirație superficială, pierderi de memorie și confuzie, greață și vărsături.

Sofia Vicoveanca nu are medic de familie. Reţeta din străbuni care o ajută să aibă o sănătate de fier
Consumul de ţuică poate afecta nivelul de glucoză din sânge. Alcoolul poate afecta și hormonii necesari pentru menținerea nivelurilor normale a zahărului. Trebuie să știi că din moment ce consumi prelungit, sistematic și excesiv alcool, acesta va reduce eficacitatea globală a insulinei. Acest fapt poate duce la creșterea nivelului de glucoză din sânge.

Specialiștii spun că persoanele cu diabet nu trebuie să excludă definitiv băuturile alcoolice din viața sa
Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice, îndeosebi cele tare precum țuica. Specialiștii recomandă persoanelor care suferă de diabet să respecte anumite reguli atunci când doresc să consume alcool.

În primul rând, femeile nu trebuie să consume mai mult de o băutură alcoolică pe zi, iar bărbații două. Este important să nu bei alcool pe stomacul gol sau atunci când zahărul din sânge este scăzut. De asemenea, nu este recomandat să bei alcool atunci când iei masa.

Dacă vrei totuși să bei ceva este mai bine să alegi un vin de casă natural în locul unui pahar de ţuică. Iar când dorești să consumi bere, este bine să alegi un tip de bere mai ușor. De obicei, berea neagră conține multe calorii și este mult mai puternică.

Pacienții cu niveluri scăzute de glucoză în sânge ar trebui să evite băuturile alcoolice
Specialiștii spun că persoanele cu diabet nu trebuie să excludă definitiv băuturile alcoolice din viața sa. Însă, acestea trebuie consumate responsabil și cu prudență. Unele studii de sănătate au arătat că consumul regulat de cantități moderate de vin sau bere poate reduce semnificativ probabilitatea de a dezvolta diabet. De asemenea, alcoolul poate reduce și unele tulburări metabolice.

Efectele alcoolului variază în funcție de organism. Din această cauză este important să se monitorizeze nivelul zahărului din sânge înainte de bea. De asemenea, pentru a te asigura că viața nu este supusă unui risc trebuie să verifici glicemia și după ce ai consumat alcool.

Persoanele care cred că țuica scade glicemia trebuie să știe că majoritatea băuturilor alcoolice conțin zahăr. Iar zahărul din sânge tinde să crească atunci când sunt consumate. În absența unei monitorizări adecvate, precum și a înlocuirii băuturilor obișnuite cu băuturi dietetice sau fără zahăr, există o amenințare reală de hiperglicemie. Pentru a preveni acest risc, se recomandă combinarea consumului de alcool cu ​​un regim stric.

Consumul de alcool poate afecta nivelul de glucoză din sânge. Este nerecomandat consumul de ţuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig şi femeilor gravide. Ţuica fiartă se bea în cantităţi mici (20 – 150 ml).