Un parlamentar olandez s-a săturat de partidul şi site-ul care îi discriminează pe români

Hero Brinkman, un parlamentar olandez din partea formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (PVV), a anunţat că demisionează din partid, din cauza site-ului care îndeamnă la reclamaţii împotriva imigranţilor est-europeni sub pretextul că aceştia le-ar lua pâinea de la gură cetăţenilor olandezi.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 16:17
Un parlamentar olandez s-a săturat de partidul şi site-ul care îi discriminează pe români

Decizia lui Brinkman, care a apreciat că partidul condus de Geert Wilders este nedemocratic, ar putea pune în pericol majoritatea parlamentară care susţine Guvernul olandez. PVV susţine Guvernul minoritar condus de Mark Rutte, oferindu-i o majoritate fragilă de 76 de voturi din totalul de 150 ale Parlamentului.

„Toate încercările mele de a democratiza partidul au eşuat. Nu sunt de acord cu strategia Partidului Libertăţii şi dezaprob modul în care partidul tratează oamenii”, a declarat Brinkman. „Migraţia pentru muncă este legală, iar dacă ai plângeri privind infracţiuni trebuie să mergi la poliţie”, a explicat el, potrivit postului Radio Netherlands.

PVV a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe „problemele” cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. „Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim” , afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.