Un partid din Germania cere ca migranţii care nu primesc azil să fie trimişi pe insule din afara Europei

Migranții ale căror solicitări de azil sunt respinse ar trebui să fie găzduiți pe insule din afara Europei, a declarat sâmbătă copreședinta partidului Alternativa pentru Germania - AfD - populist și antiimigrație, Frauke Petry.

13 aug. 2016, 13:48
Un partid din Germania cere ca migranţii care nu primesc azil să fie trimişi pe insule din afara Europei

Petry a mai cerut ca Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) să fie regândit și să se transforme într-o autoritate pentru „contramigrație”. „Această autoritate va trebui apoi să-i transporte pe migranții ilegali și pe cei ale căror cereri de azil au fost respinse pe două insule din afara Europei, aflate sub protecția Națiunilor Unite”, a spus Petry.

Bărbații care călătoresc singuri ar urma să fie separați de femei și de familii, a continuat ea. „Acest lucru este mai eficient din punct de vedere al costurilor și, mai presus de orice, este mai sigur pentru femei, comparativ cu ceea ce se întâmplă în prezent”, a susținut Petry.

„Autoritatea pentru Contramigrație” ar urma să se asigure „că toți oamenii care au intrat ilegal vor părăsi această țară cât mai repede cu putință”, potrivit copreședintei AfD, informează Agerpres.

Citeşte şi Atacurile din Germania au scăzut cu peste zece procente imaginea cancelarului german într-o singură lună

Petry crede totodată că va trebui să se renunțe la acordul dintre Uniunea Europeană și Turcia pe tema migranților și că ar trebui deportați mult mai mulți oameni. „Până acum, în 2016, s-au înregistrat doar 13.743 de deportări, ceea ce este absurd dat fiind sutele de mii de migranți ilegali aflați în prezent în Germania”, a apreciat ea, făcând referire la cifrele date publicității luna trecută de poliția germană.

DPA amintește că planul lui Petry are un precedent: Australia îi trimite pe solicitanții de azil care încearcă să ajungă în această țară la bordul unor ambarcațiuni în centre de primire situate pe insule izolate, Nauru și Manus, unde, potrivit organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului, migranții au de suferit din cauza abuzurilor.