Un pasager a forţat uşa de la cabina piloţilor în timpul unui zbor către Manila

Poliţia australiană a anunţat vineri arestarea unui bărbat care a încercat să intre în cabina piloţilor unui avion de călători al companiei Qantas în timpul unei curse între Sydney şi Manila.

RomaniaTV.net
05 iul. 2013, 12:22
Un pasager a forţat uşa de la cabina piloţilor în timpul unui zbor către Manila

Un pasager a fost arestat după ce a încercat să intre în cabina piloţilor în timpul unei curse între Australia şi Filipine, a anunţat poliţia australiană, vineri. 

Suspectul de 33 de ani, a cărui identitate şi naţionalitate nu au fost precizate, a fost reţinut de poliţia federală australiană după incidentul care s-a produs joi la două ore şi jumătate după decolare într-un avion de linie al companiei Qantas.

Potrivit anchetatorilor, pasagerul agitat a început să alerge spre partea din faţă a aparatului de zbor şi a încercat să forţeze uşa cabinei. El a fost oprit de către agenţii de securitate. Aeronava a aterizat fără probleme la Manila.

„Dacă uşa cabinei piloţilor ar fi fost forţată, consecinţele ar fi putut fi dezastruoase”, a afirmat responsabilul securităţii aeriene din cadrul poliţiei federale australiene, Shane Connelly.