Un pastor a fost înmormântat după doi ani de la deces. Familia l-a ținut la morgă crezând că acesta va învia

Un pastor din Africa de Sud a fost îngropat după 579 de zile de când a decedat. Familia a speriat în tot acest timp că bărbatul va învia.

19 mart. 2023, 19:20
Un pastor a fost înmormântat după doi ani de la deces. Familia l-a ținut la morgă crezând că acesta va învia
Un pastor a fost înmormântat la doi ani de la deces

Siva Moodley, un pastor din Africa de Sud, a murit în august 2021, la vârsta de 53 de ani, răpus de boală. Acesta a fost înmormântat dpă doi ani, fiind nevoie de decizia Înaltei Curți din Johannesburg pentru acest lucru, potrivit News24.

Casa funerală a trebuit să apeleze la instanță deoarece rudele refuzau să revendice trupul bărbatului și să își dea acordul pentru ca acesta să fie îngropat sau incinerat.

Corpul neînsuflețit al pastorului a fost ținut aproape 600 de zile într-un firgider, la morgă.

Citește și: Un pastor african a încercat să-l imite pe Iisus şi a murit. Testul nebunesc care i-a adus sfârşitul

În ziua decesului, un reprezentat al bisericii i-a cerut unui angajat al firmei de pompe funebre să ridice trupul neînsuflețit al pastorului din locuință. Asta s-a întâmplat, însă numai după ce rudele bărbatului decedat l-au întrebat pe angajat cât timp poate fi ținut cadavrul în casă până să înceapă procesul de descompunere.

Mai apoi, familia a refuzat să semneze actele care atestau moartea bărbatului și au mers la biserică pentru ca acesta să fie înviat.

Acest pastor era fondatorul „Miracle Center”, unde afirma adesea că e normal ca oamenii fără văz sau auz să se vindece, ba chiar să le crească la loc picioarele amputate.

Citește și: Care este cel mai mare păcat pe care ortodocșii îl fac în postul Paștelui fără să știe

Conform site-ului deținut de pastor, acesta susținea că în 2003, Caid Bailey a devenit primul om care a „înviat” la ceremoniile sale. în 2013, un bebeluș care a murit la naștere ar fi fost readus la viață, după ce medicul s-a rugat.

Potrivit aceluiași site, la Miracle Center oamenii puteau să slăbească instant.

La înmormântare au participat între 40 și 50 de persoane, dar soția și cei doi copii nu s-au aflat printre aceștia.