Un patron a încercat să îi închidă gura unui angajat accidentat în fabrică cu pui îngheţaţi VIDEO

A fost despăgubit de unul dintre şefii patronatelor din România, Petre Miluţ cu doi pui congelaţi după ce a suferit un accident de muncă. În exclusivitate prin intermediul postului România TV, soţia unui salariat din Călăraşi îl invită pe patronul bărbatului bolnav să-şi ia puii înapoi. Inspectoratul Teritorial de Muncă anchetează accidentul, în vreme ce Petre Miluţ e de negăsit.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 16:46
Un patron a încercat să îi închidă gura unui angajat accidentat în fabrică cu pui îngheţaţi VIDEO

„Domnule Miluţ, vreau să vă transmit să veniţi să vă luaţi puii sau vi-i aduc eu. I-a trimis acasă doi pui congelaţi printr-un coleg. Nu vreau decât să se facă dreptate”, i-a transmis Ana Iacob, soţia muncitorului accidentat, patronului Petre Miluţ. Femeia a povestit cum a aflat fiul ei de accident.

„La telefon i s-a spus în felul următor. Vino neapărat la fabrică, că tatăl tău a făcut un accident şi cred că-i mort. Copilul a început să tremure. Am ajuns la spital. Soţul meu era în comă de gradul 3. Eram foarte disperată, că nu ştiam dacă-şi mai revine sau nu, pentru că era într-un hal fără de hal. După ce şi-a revenit din comă, s-au făcut nevăzuţi. Nu m-a sunat absolut nimeni, nici domnul Miluţ. Soţul meu n-a avut semnată Protecţia Muncii” a mai spus femeia.

Soţia angajatului accidentat l-a anunţat de această neregulă pe şeful serviciului Personal, cu care a intrat în conflict.

„Zice: Ce te bagi tu, fă, maimuţa dracului. A făcut în aşa fel, acest domn Istrate să trimită acasă un coleg de-al soţului şi să-l oblige să semneze Protecţia Muncii pe 5-6 luni în urmă. În starea în care era”, a precizat femeia.

„Angajatorul, pentru că victima trăieşte (n.r. îl pufneşte râsul), avea obligaţia să numească prin decizie o comisie de cercetare eveniment. La sfârşitul acelei cercetări, se înaintează întreaga documentaţie, pentru avizare, la ITM Călăraşi. Asta este procedura descrisă în textul de lege”, a spus Aurel Aldea, inspector şef adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă, ITM Călăraşi. Momentul vesel a fost punctat imediat de un alt inspector.

„Suntem la comici vestiţi ai ecranului?” a întrebat acesta.

Toate încercările de a-l contacta pe patronul Miluţ au fost în zadar.