Un pensionar care s-a plâns că nu a primit ajutorul social, deşi are o pensie mai mică de 1500 de lei, a avut surpriza vieţii lui, din partea ANAF. De ce nu a mai fost eligibil pentru acordarea voucherului de 250 de lei

Un bărbat cu o pensie mai mică de 1500 de lei nu a primit niciodată ajutorul de 250 de lei, oferit de stat prin programul "Sprijin pentru România". Pensionarul a fost ajutat de un deputat să afle care este motivul pentru care nu a primit voucherul, iar răspunsul de la ANAF a fost unul surprinzător.

25 mai 2023, 17:12
Un pensionar care s-a plâns că nu a primit ajutorul social, deşi are o pensie mai mică de 1500 de lei, a avut surpriza vieţii lui, din partea ANAF. De ce nu a mai fost eligibil pentru acordarea voucherului de 250 de lei
Anunțul zilei despre pensii

Gabriel Valer Zetea, deputat PSD de Maramureş, a trimis către Ministerul Muncii o interpelare pentru a clarifica situația unui pensionar din circumscripția sa care, deși are o pensie mai mică de 1.500 de lei, nu a primit niciodată ajutorul de 250 de lei, oferit de stat prin programul „Sprijin pentru România”.

După ce a fost analizată situaţia,  Ministerul Muncii a precizat  că pensionarul din Baia Mare nu a putut fi încadrat în programul „Sprijin pentru România” pentru că figurează, în anul 2021 cu venituri din premii și jocuri de noroc

Citeşte şi Doi hoţi au furat 58 000 de euro, dintr-un cazino din Bucureşti. Cum au procedat şi pe ce au cheltuit banii

„În primul semestru al anului 2023, pentru venitul obținut din premii și jocuri de noroc, precum și pentru celelalte categorii de venituri prevăzute de OUG 63/2022, se ia în calcul tot venitul din anul 2021, având în vedere că acesta este ultimul an fiscal încheiat. Doar în semestrul al II-lea al 2023 la acordarea tichetelor sociale se va ține cont de veniturile realizate în anul 2022, fiscalizarea lor fiind realizată după data de 31 mai 2023”, se precizează în răspunsul primit de la Ministerul Muncii.

Citeşte şi Autobuz plin cu pasageri, inundat în Cluj. Rupere de nori și inundații în orașul lui Boc: „Veneția… La Decathlon s-au vândut toate bărcile”, ”E fain la Dunăre”

Pensionarul va putea beneficia de sprijinul acordat de stat, începând din al doilea trimestru al acestui an, dar doar dacă nu a realizat venituri din jocurile de noroc şi în anul 2022, situaţie în care el ar fi, în continuare, neeligibil pentru acordarea voucherului de 250 de lei.

Ministerul a explicat că în primul trimestru din anul 2023 se iau în calcul tot veniturile din 2021, acesta fiind motivul pentru care pensionarul nu a primti ajutor nici în primul trimestru din acest an.