Un pensionar oferă o recompensă uriaşă pentru câinele furat. Patrupedul îl ajuta să scape de depresie

Un pensionar din Marea Britanie e în stare de şoc, după ce doi indivizi i-au furat câinele pe care-l scosese la plimbare în parc. Bărbatul, care suferă de depresie şi anxietate, vrea acum să ofere o recompensă de 5.000 de lire sterline pentru a-şi recupera animalul pierdut.

15 ian. 2021, 10:24
Un pensionar oferă o recompensă uriaşă pentru câinele furat. Patrupedul îl ajuta să scape de depresie

Vestea că un pensionar oferă o recompensă uriaşă pentru câinele furat a făcut vâlvă în presa din Marea Britanie. Mike Jasper, un fost poliţist, a fost abordat de doi indivizi în timp ce îl plimba pe Ted, un câine din rasa Sprocker Spaniel, într-un parc din Londra.

Unul dintre bărbaţi a intrat în vorbă cu pensionarul, căruia i-a pus mai multe întrebări despre animalul de companie. Când pensionarul a dat de înţeles că pleacă, unul dintre indivizi i-ar fi spus: „Ce, crezi că îți voi fura câinele?”

Atunci când s-a aplecat să-şi ridice câinele, pensionarul a fost lovit cu pumnii de un alt individ care l-a trântit la pământ.

Hoţii au luat câinele şi s-au făcut nevăzuţi, scrie Daily Mail. Fiica pensionarului a ajuns imediat la faţa locului.

”Tatăl meu se luptă cu sănătatea sa psihică în ultimii patru ani. Așadar, după un an de luptă cu depresia și anxietatea, mama a decis să îl cumpere pe Ted”, a precizat Lucinda, fiica fostului poliţist.

Citeşte şi: Campion de box, mort la doar 40 de ani. Poveste tragică de viaţă, ajunsese să doarmă pe străzi, alături de câinele său

Un pensionar oferă o recompensă uriaşă pentru câinele furat. Animalul în ajuta să-şi trateze depresia

Câinele s-a alăturat familiei lui Mike Jasper în urmă cu trei ani. Animalul de companie s-a dovedit a fi un sprijin pentru pensionarul care suferă de depresie şi anxietate.

În speranţa că va recupera pe Ted, familia pensionarului a anunţat pe reţelele de socializare că e dispusă că ofere o recompensă de 5.000 de lire sterline şi a pus mai multe afişe în zona Wimbledon.

„‘El este totul pentru mine și familia mea, iar casa este atât de goală și de singură fără el. Chiar m-am luptat cu sănătatea mea mintală în ultimii ani și Ted a fost o parte importantă a recuperării mele. Fără el nu știu cum să merg mai departe. Simt că trăiesc într-un coșmar fără niciun scop”, a spus pensionarul.

Pensionarul spune că s-a plimbat prima oară în zona în care a fost atacat. Ultima oară, fostul poliţist crede că cineva l-ar fi văzut în timp ce îi făcea poze lui Ted. De altfel, o cunoştinţă a bărbatului, care îşi plimbă câinii în zona respectivă, a precizat că ar fi văzut doi oameni care se purtau suspect.

Furtul de câini în Marea Britanie a crescut cu 250% de la începutul anului trecut, fiind pus pe seama cererii în creştere de însoţitori canini în timpul pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi: Și-a scos soțul la plimbare în lesă, ca să aibă motiv să iasă din casă în timpul restricțiilor: Am ieșit doar să scot ”câinele”