Un petrolier, BOMBARDAT pe mare. Un marinar ROMÂN a MURIT

Un petrolier a fost bombardat pe mare de un avion de luptă, informează România TV. Printre membrii echipajului se află şi doi cetăţeni români. Doi marinari şi-au pierdut viaţa, unul din Grecia, unul din România, potrivit companiei greceşti care administra petrolierul.

05 ian. 2015, 10:27
Un petrolier, BOMBARDAT pe mare. Un marinar ROMÂN a MURIT

Un petrolier a fost bombardat, pe mare, în Libia, de un avion de luptă de origine necunoscută. Incidentul s-a soldat cu decesul a doi membri ai echipajului, un cetăţean român şi un cetăţean grec, precum şi cu rănirea altor doi membri, cetăţeni filipinezi, care ulterior au fost transportaţi la ţărm pentru îngrijiri medicale, potrivit unui comunicat al MAE.

Petrolierul a fost ţinta unui atac cu o rachetă lansată de un avion de vânătoare neidentificat în dreptul coastelor Libiei. În urma atacului, doi marinari şi-au pierdut viaţa, unul fiind cetăţean român. Mai mulţi marinari de pe navă au fost răniţi. După atac, nava şi-a continuat cursul spre portul Pireu. Tatăl cetăţeanului român decedat e membru al echipajul navei, marinar pe aceeaşi navă, e la curent cu situaţia. Ambasadele noastre ţin legătura cu tatăl marinarului mort şi în momenul când nava va ajunge în portul grecesc Pireu, ambasada de acolo va acorda asistenţă pentru repatrierea corpului neînsufleţit”, a declarat, la România TV, Brânduşa Predescu, purtător de cuvânt MAE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Tripoli, relocată la Tunis, cât şi cei ai Ambasadei României la Atena, s-au aflat pe tot parcursul nopţii în contact cu autorităţile locale competente, coordonându-şi totodată demersurile. De asemenea, cele două misiuni diplomatice au menţinut legătura permanentă şi cu tatăl cetăţeanului român decedat. În cadrul demersurilor iniţiate pe lângă armatorul navei, s-a obţinut asigurarea din partea acestuia că va suporta toate cheltuielile aferente repatrierii corpului neînsufleţit al cetăţeanului român”, se arată în comunicatul MAE.

Dintre membrii echipajului, 21 sunt de naţionalitate filipineză, trei greci şi alţi doi români.

Încărcătura petrolierului L’Araevo, proprietatea armatorului Aegean Shipping Management din Atena, era de 1.600 de tone de petrol.