Un pilot a murit în urma unui atac de cord suferit în timpul zborului. Avionul a aterizat de urgenţă

O asistentă, care a încercat să-l salveze pe bărbatul de la bord, a acuzat compania Latam că are echipament de resuscitare slab.

17 aug. 2023, 15:14
Un pilot a murit în urma unui atac de cord suferit în timpul zborului. Avionul a aterizat de urgenţă

Un pilot al companiei aeriene chiliane Latam a murit de insuficienţă cardiacă, în timpul unui zbor între Miami şi Santiago de Chile. Compania aeriană este cea care a anunţat decesul angajatului său, care avea o vechime în serviciu de 25 de ani. O asistentă, care a încercat să-l salveze pe bărbatul de la bord, a acuzat compania Latam că are echipament de resuscitare slab.

Pilotul comandant de bord, în vârstă de 56 de ani, a mers la toaletă în a doua oră de zbor, spunând că nu se simte bine. Observând că a căzut în toaletă, echipajul de cabină a intervenit cu primul ajutor, dar căpitanul nu a putut fi resuscitat.

Avion prăbuşit: unul dintre cei mai mari jurnalişti, mort în tragedia aviatică. Printre victime, şi fiica unui fost ministru

La bordul avionului se aflau 3 piloți, iar cei doi rămași au deviat avionul și au aterizat în siguranță în Panama City, Panama, la 28 de minute de la prăbușirea pilotului, la ora 12:36 AM EDT.

Căpitanul a fost declarat mort la sosire. Aeronava se află încă la sol în Panama City, la aproximativ 12 ore de la aterizare. Pasagerii au declarat că au fost lăsați în Panama City fără niciun membru al personalului LATAM prin preajmă și au plecat fără să fie informați (că a murit căpitanul).  Printr-un comunicat de presă, Latam Airlines Group a anunţat că zborul LA505 de pe ruta Miami-Santiago a trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Tocumen, Panama, din cauza unei urgenţe medicale a unuia dintre cei trei membri ai echipajului de comandă.

VIDEO Un avion MiG-23 s-a prăbuşit în timpul unui show aviatic. Piloţii au avut timp să se catapulteze
Moartea bărbatului a fost confirmată după ce avionul a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Panama. Compania a precizat că „în timpul zborului au fost respectate toate protocoalele de siguranţă necesare pentru a proteja viaţa pilotului în cauză”. După aterizare şi după ce a primit asistenţă la sol, pilotul a murit.

O asistentă, care a încercat să-l salveze pe bărbatul de la bord, a acuzat compania Latam că are echipament de resuscitare slab.