Avion prăbuşit: unul dintre cei mai mari jurnalişti, mort în tragedia aviatică. Printre victime, şi fiica unui fost ministru

Autoritățile au început căutările după ce avionul a dispărut de pe radare. Primele resturi au fost găsite după-amiaza, în jurul Lavau-sur-Loire.

16 aug. 2023, 11:17
Avion prăbuşit: unul dintre cei mai mari jurnalişti, mort în tragedia aviatică. Printre victime, şi fiica unui fost ministru

Avion prăbuşit în Franţa. „Erau trei ocupanți la bord”, a declarat, pentru Le Figaro, președintele clubului de zbor Loudun, Michel Richez, prezent la decolarea aeronavei.

Pe lângă Gérard Leclerc, în vârstă de 71 de ani, care a devenit cronicar politic la programul lui Pascal Praud de la CNews, era fiica lui René Monory, fost ministru al Educației Naționale și Tineretului, originar din Loudun. Unul dintre prietenii ei ar fi al treilea pasager, dar nu a putut fi identificat de președintele aeroclubului.

Avion prăbuşit în munţi, nu există supravieţuitori. Cinci lideri de partid se aflau la bord
Avionul a decolat la ora 11:07 din Loudun, îndreptându-se spre La Baule. 30 de minute mai târziu, pilotul s-a anunțat la turnul de control din Nantes, indicând că intra în zona Saint-Nazaire. Aici a dispărut de pe radar, la ora 11:42, a declarat parchetul Saint-Nazaire pentru Le Figaro. Aeronava a fost localizată pentru ultima dată lângă Lavau-sur-Loire, fără a trimite niciun mesaj de pericol.

Avion prăbuşit în Franţa. Primele resturi, inclusiv două roți și o plăcuță de înmatriculare, au fost găsite în canalele dintr-o zonă de mlaștină de 3 până la 4 metri adâncime, cu curenți puternici. În epavă au fost identificate două cadavre, dar căutarea subacvatică a trebuit să fie suspendată pentru noapte din cauza „vizibilității reduse”.

VIDEO Avion prăbuşit peste o clădire din cauza furtunii: 5 morţi şi cel puţin 7 răniţi
Grupul Canal+ și colegul său Laurence Ferrari au confirmat imediat pe X (ex-Twitter) decesul jurnalistului în accident și i-au adus un omagiu.

„Cu o tristețe infinită am aflat de moartea lui Gérard Leclerc, editorialist emblematic al @CNEWS ”, a scris pe X Gérald-Brice Viret, director general Canal+ responsabil de antenele și programele grupului.