Un pilot rus de karting a făcut un gest uluitor pe podium. A făcut salutul fascist şi a izbucnit într-o criză de râs VIDEO

Tânărul pilot rus Artem Severiukhin (14 ani) a făcut un gest halucinant în cadrul Campionatului European de Karting, care a stârnit un val uriaș de critici.

11 apr. 2022, 15:08
Un pilot rus de karting a făcut un gest uluitor pe podium. A făcut salutul fascist şi a izbucnit într-o criză de râs VIDEO

Tânărul pilot, în vârstă de 14 ani, a concurat în prima etapă a turneului sub steagul Italiei, iar la final a oferit un moment șocant care a pornit o avalanşă de critici și comentarii.

Artem Severiukhin a câștigat cursa din Portugalia, iar în timpul festivității de premiere a făcut un salut orizontal cu mâna, cu trimitere la salutul nazist. În mod uluitor, pilotul rus a început apoi să râdă în hotote, fără să fie afectat de gravitatea gestului său de pe podium.

Lumea sportului cu motor a răbufnit după momentul halucinant. Mulți oameni cer acum ca Severiukhin să fie interzis pe viață din sport, anunță sport.ua.

După ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, mulți sportivi ruși au fost afectați din cauza sancțiunilor occidentale, motiv pentru care unii dintre ei au decis să concureze sub steagul altor țări.

Un astfel de exemplu este Artiom Sewerukhin, care are licență italiană și concurează sub steagul peninsularilor. Pilotul a surprins întreaga lume prin gestul său de la finalul cursei de Karting din Portugalia.

Citeşte şi: Simona Halep, primul interviu după ce l-a angajat pe antrenorul Serenei Williams. „M-a făcut să mă deschid, e un pas mare pentru mine, care sunt foarte introvertită”