Un pinguin criminal, filmat în timp ce fura din cuibul vecinului VIDEO

Un pinguin criminal, din specia Adelie, a fost filmat de către o echipă BBC în momentul în care fura pietre din cuibul vecinului său.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 11:43
Un pinguin criminal, filmat în timp ce fura din cuibul vecinului VIDEO

Documentarul „Planet îngheţată” (Frozen Planet) a fost filmat pe parcursul a patru luni, în colonia de pinguini de pe Insula Ross din Antarctica.

Imaginile surprinse de echipa BBC înfăţişează un pinguin mascul care fură pietre din cuibul vecinului. Păsările îşi construiesc cuiburile din pietre pentru a-şi proteja ouăle de ape, atunci când gheţurile din Antarctica se topesc.

Masculii cu cele mai frumoase cuiburi au şanse mai mari de a atrage femelele, aşa că într-o colonie de jumătate de milion de pinguini, pietrele cele mai bune sunt la mare preţ.

Regizorul documentarului, Jeff Wilson, a declarat că el şi cameramanul Mark Smith ştiau că pinguinii mai fură pietre, din când în când, însă a fost o mare provocare să surprindă imaginile. Pinguinii Adelie sunt foarte mici, iar imaginile trebuie luate de la nivelul lor. În plus, ei sunt extrem de agresivi şi de hiperactivi. „Precum participanţii la un festival care au băut prea multă cafeină”, glumeşte Wilson.