Un politician celebru a fost condamnat la ani grei de închisoare, alături de finul lui Toni Greblă

Fostul senator UDMR și fost preşedinte ANRE, Olosz Gergely, a fost condamnat, joi, de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă.

20 dec. 2018, 20:05
Un politician celebru a fost condamnat la ani grei de închisoare, alături de finul lui Toni Greblă

Masgistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au menținut hotărârea din 2016 a Curții de Apel București, când Olosz Gergely a primit tot o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Instanța a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro şi de 400.000 lei.

Alături de Gergely a fost condamnat, la un an și patru luni de închisoare, și Ion Bîrcină, finul fostului judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru cumpărare de influenţă, potrivit stiripesurse.ro.

Procurorii DNA i-au trimis pe cei cinci inculpaţi în judecată în octombrie 2012.

În rechizitoriul întocmit s-a precizat că, în perioada mai 2010 – februarie 2011, inculpaţii Bîrcină Ion, Iliescu Costin, Stan Cătălin şi Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpăra influenţa inculpatului Olosz Gergely, în vederea obţinerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere. În schimbul banilor, Olosz Gergely ar fi lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă o persoană cu funcţie de conducere din cadrul CEZ România SA.