Un politician de top vrea să demisioneze din Parlament, ca să scape de justiţie

Urmând modelul Dan Voiculescu, ministrul liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu, ar intenţiona să-şi dea demisia din Parlament. Astfel, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, o decizie a magistraţiolor în Dosarul Transformatorul, în care demnitarul este inculpat, ar urma să fie amânată, cazul urmând să fie trimis de la Înalta Curte la Tribunalul Iaşi.

24 iun. 2013, 16:47
Un politician de top vrea să demisioneze din Parlament, ca să scape de justiţie

La începutul lunii iulie, instanţa ar trebui să dea o decizie în „Dosarul Transformatorul”, în care este inculpat actualul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, însă potrivit unor surse citate de evz.ro, politicianul va recurge la o strategie pentru a amâna pronunţarea.

Astfel, asemenea lui Dan Voiculescu, care şi-a prezentat demisia din Parlament în luna ianuarie, pentru a amâna o decizie în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, Relu Fenechiu ar urma să-şi depună şi el mandatul de deputat, dosarul său urmând să fie transferat în aceste condiţii, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Iaşi.

Relu Fenechiu nu a putut fi contactat pentru a confirma sau a infirma această intenţie.

Relu Fenechiu, este acuzat că a cumpărat transformatoare vechi pe care le-a vopsit şi vândut la Electrica Moldova, iar prejudiciul estimat de procurori se ridică la peste 6 milioane de lei. Ultimul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 4 iulie.

Citeşte şi Replica lui Ponta la declaraţiile lui Băsescu: Dacă va fi condamnat, Fenechiu va pleca din Guvern