Un poliţist a agresat un elev la teologie din Arad

A reclamat un furt iar poliţistul care a venit să ancheteze cazul l-a agresat. Este acuzaţia unui tânăr din Orăştie, viitor preot, care are mai multe lovituri la cap şi mână. Adolescentul a depus o plângere la parchetul de pe langa tribunalul Hunedoara.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 13:34
Un poliţist a agresat un elev la teologie din Arad

Constantin Ilea este elev al seminarului teologic ortodox din Arad. Viitorul preot a apelat la oamenii legii după ce, vizitându-şi mama, a constatat că acesteia îi lipseşte din casă un aparat de fotografiat.

„Şi domnii în timp ce mă duceam către poliţie au vorbit cam aspru cu mine, adică că n-am nevoie de martori, că maică-mea a insistat să meargă la poliţie şi ei au zis că n-am nevoie de martori şi-atuncea când am auzit în faţa sediului poliţiei am zis că vreau să chem un avocat. Domnu’ poliţist atuncea când a auzit că vreau să-mi chem un avocat, mi-a sucit mâna la spate, m-a izbit de prima uşă şi m-a lovit la ochi, după cum se vede”, a declarat victima.

Mama tanarului de 18 ani confirma povestea.

Medicii legişti  i-au acordat un certificat medico-legal de 6 zile pentru a i se vindeca leziunile. Pe baza lui băiatul a depus o plângere.

„Există o plângere şi s-au demarat cercetări în vederea stabilirii motivelor invocate de partea vătămată în plângere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă tribunalul Hunedoara.

„În cazul unei anchete disciplinare în care un poliţist este găsit vinovat pentru abateri disciplinare riscă diminuarea drepturilor salariale până la destituirea din funcţie”, a mai declarat acesta.

Deşi trebuie să se întoarcă la şcoală, în Arad, elevul spune că nu va renunţa la plângere până când poliţistul nu va fi sanctionat pentru fapta sa.