Un poliţist a ATACAT trei asistente la Spitalul Elias din Bucureşti: Una dintre femei, operată de urgenţă. REACŢIA DGPMB

Un bărbat internat la Spitalul Elias a atacat trei asistente medicale. Pe una a încercat să o strângă de gât şi a muşcat-o, iar o alta a fost îmbrâncită şi a suferit o fractură de tibie, fiind dusă direct în sala de operaţie. Iniţial, în presă, au apărut informaţii potrivit cărora agresorul este poliţist, însă Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a negat acest lucru.

17 dec. 2015, 14:05
Un poliţist a ATACAT trei asistente la Spitalul Elias din Bucureşti: Una dintre femei, operată de urgenţă. REACŢIA DGPMB

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani, din provincie. El este poliţist şi a fost adus la spital miercuri, de către familie. În urmă cu o săptămână i-a murit mama. Bărbatul prezenta o stare confuză şi era subfebril. Pentru că medicii au suspicionat o meningoencefalită, bărbatul a fost internat şi supus investigaţiilor, computer tomograf şi puncţie„,  a declarat joi, pentru Mediadax, directorul medical Dana Safta.

În urma analizelor şi investigaţiilor, meningoencefalita a fost infirmată. Pacientul a primit tratament, iar joi dimineaţă, când asistenta medicală s-a dus să îi administreze tratamentul, a atacat-o violent, a vrut să o strângă de gât şi a muşcat-o.

Două colege ale asistentei atacate de pacient au intervenit, una a fost îmbrâncită violent şi a căzut, având o fractură de tibie şi fiind dusă direct în sala de operaţie, a mai spus directorul medical al Spitalului Elias din Capitală.

„Pacientul are o stare psihotică acută sau tulburare psihică, nu ştim încă, dar nu este prima dată când personalul medical cade victimă agresiunii pacienţilor sau familiilor acestora”, a adăugat Safta.

REACŢIA Direcției Generale de Poliție a Municipiului București

Bărbatul internat într-un spital din Sectorul 1 al Capitalei, care a refuzat tratamentul și a avut un comportament agresiv față de două cadre medicale, nu face parte din Poliția Română, se precizează într-un comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Incidentul a fost semnalat printr-un apel la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției 2 Poliție, care a constatat situația de fapt. Totodată, adaugă DGPMB, cele două cadre medicale nu au depus până în acest moment plângere împotriva pacientului.

Ulterior, bărbatul a fost transferat la o altă unitate sanitară de pe raza municipiului București, adaugă DGPMB.