Un poliţist a fost reţinut după ce a primit 4.000 lei mită

Un poliţist din Dâmboviţa a fost reţinut pentru luare de mită, după ce, în perioada mai - august 2011, a primit 4.000 de lei de la un bărbat pentru a proteja activităţile infracţionale privind furtul de produse petroliere din conductele unei societăţi comerciale.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 18:03
Un poliţist a fost reţinut după ce a primit 4.000 lei mită

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, în perioada mai – august 2011, agentul de la Secţia 10 de Poliţie Petreşti a primit, în repetate rânduri, la diferite intervale de timp, aproape 4.000 de lei de la un bărbat pentru a proteja activităţile desfăşurate de acesta şi de complicii săi privind furtul de produse petroliere (ţiţei) din conductele unei societăţi comerciale.

Conform sursei citate, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Dâmboviţa au făcut percheziţii şi au audiat persoanele implicate, în vederea probării activităţii infracţionale a poliţistului.

Astfel, s-a stabilit că poliţistul nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru „identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor implicate în activitatea infracţională”. Totodată, a furnizat informaţii necesare desfăşurării activităţii infracţionale.

Poliţistul a fost reţinut, joi, pentru luare de mită, urmând să fie prezentat vineri Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.