Un poliţist a fost reţinut în cazul bărbatului mort într-un post de Poliţie din Botoşani

Unul dintre poliţiştii din comuna botoşăneană Mihălăşeni cercetaţi de conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Botoşani după ce un bărbat suspectat de furt a murit în sediul postului de poliţie, potrivit primelor rezultate ale necropsiei decesul fiind provocat de o hemoragie internă, a fost reţinut pentru 24 de ore.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 15:42
Un poliţist a fost reţinut în cazul bărbatului mort într-un post de Poliţie din Botoşani

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, poliţistul Adam Alin Marian, în vârstă de 26 de ani, este învinuit de omor, cercetare abuzivă şi loviri sau alte violenţe, transmite Mediafax.

Acesta a exercitat acte de violenţă în scopul obţinerii unor declaraţii de recunoaştere de la două persoane suspecte de furt, una dintre acestea suferind leziuni în urma cărora a decedat, se mai arată în comunicat.

Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a poliţistului botoşănean, urmând ca acesta să fie dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani, Daniela Darea, informa că poliţiştii din Mihălăşeni sunt anchetaţi de conducerea inspectoratului privind moartea, în sediul postului de poliţie, a unui bărbat. Ea preciza că poliţiştii nu au fost puşi sub urmărire penală, în prezent fiind în derulare o anchetă internă.

Potrivit primelor rezultate ale necropsiei, bărbatul a murit din cauza unei hemoragii interne, acesta având şi mai multe urme de lovituri pe corp, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Botoşani, Aurel Simion.

Bărbatul de 34 de ani a murit, vineri, în sediul Postului de Poliţie din Mihălăşeni, în timp ce era anchetat, el fiind suspectat că a furat mai multe produse dintr-un magazin din satul Năstase din comuna Mihălăşeni.

Proprietarul magazinului a reclamat furtul la Poliţie, iar în urma cercetărilor, principalii suspecţi au fost doi bărbaţi, care au fost aduşi la sediul postului de poliţie pentru audieri.

Unuia dintre cei doi bărbaţi i s-a făcut rău în timp ce se afla în sediul postului de poliţie, iar poliţiştii au chemat asistentul medical din comună, dar până când aceasta a ajuns bărbatul a murit.

Decesul a fost constatat de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă care a ajuns în comună.

Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a stabili împrejurările care au determinat moartea bărbatului.