Un poliţist a primit între 19 şi 24 de ani de închisoare după ce a omorât un şofer de culoare

Una dintre cele mai șocante crime comise de polițiști în ultimii ani în SUA și-a găsit joi răspunsul în justiție prin condamnarea unui fost agent care l-a împușcat mortal pe un șofer afro-american neînarmat.

07 dec. 2017, 18:16
Un poliţist a primit între 19 şi 24 de ani de închisoare după ce a omorât un şofer de culoare

Michael Slager, un fost polițist alb, va trebui să stea între 19 și 24 de ani în închisoare, durata exactă urmând a fi decisă de judecătorul federal David Norton, din Charleston, statul Carolina de Sud. Slager a mai fost găsit vinovat și pentru sperjur în legătură cu circumstanțele uciderii lui Walter Scott.

Scott, un afro-american în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat de Michael Slager în timpul unei dispute verbale după o banală încălcare a codului rutier.

Faptele, petrecute în aprilie 2015 și filmate cu telefonul de un martor, au șocat opinia publică în America și în restul lumii. Moartea lui Walter Scott a declanșat manifestații de amploare în SUA, unele degenerând în violențe, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Trei poliţişti şi un jandarm, reţinuţi în dosarul tinerilor bătuţi din cauza unei confuzii

Un prim proces judiciar contra lui Slager, la nivel statal, a fost anulat în decembrie 2016 după ce cei 12 jurați nu au reușit să ajungă la un acord asupra verdictului.

Michael Slager a afirmat că acționase în situație de legitimă apărare. Pe înregistrarea video se poate vedea cum polițistul, pe atunci în vârstă de 33 de ani, trage de opt ori către victima sa, cinci gloanțe lovind-o în spate.