Un poliţist de la Arestul IPJ Braşov are coronavirus. Agenţii se plâng că nu au echipamente de protecţie

Un polițist de la Centrul de Arest al IPJ Brașov a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Toți colegii săi intră în carantină în următoarele două săptămâni, în centru vor ajunge poliţişti din alte structuri. În aceste condiţii, agenţii se tem să mai vină la serviciu deaorece spun că nu au echipamente de protecţie, iar deţinuţii nu au fost testaţi pentru COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 09:43
Un poliţist de la Arestul IPJ Braşov are coronavirus. Agenţii se plâng că nu au echipamente de protecţie

O poliţistă a vorbit la România TV despre problemele cu care se confruntă Centrul de Arest al IPJ Braşov după ce un agent a fost infectat cu noul coronavirus.

„Noi noi am aflat că teoretic tot sediul va fi dezinfectat şi toti angajaţii sunt trimişi acasă, însă detinuţii sunt aceiaşi care au luat contact cu angajatii respectivi şi ei nu au fost testaţi şi nu stiu dacă vor fi testaţi. Abia după ce o colegă a amenintat că va demisiona pentru că nici ei nu i se părea normal să ia contact cu detinuţii respectivi, doar atunci ne-a fost promis un echipament de protecţie”, a precizat poliţista.

344 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România.  În total, până la data de 8 aprilie 4.761 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus în România.

BILANŢ CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 4.761 de cazuri de COVID-19 până în 8 aprilie. La ATI sunt internaţi 162 de pacienţi