Un poliţist de la Serviciul de Înmatriculări Vâlcea, trimis în judecată pentru luare de mită

Un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea a fost trimis în judecată pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 14:40
Un poliţist de la Serviciul de Înmatriculări Vâlcea, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus prin rechizitoriu trimiterea în judecată inculpaţilor, în stare de arest preventiv, Dan Liviu Dumitru pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, Paraschiv Gabriel pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune şi Vieru Eugen Robert cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune, potrivit Agerpres.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2010 – 2012, inculpatul Dan Liviu Dumitru, în calitate de agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, a efectuat 122 de operaţiuni de înmatriculare a unor autovehicule cu încălcarea dispoziţiilor legale privind taxa pe emisiile poluante, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de circa 785.175 de lei, ataşând mai multe dovezi de plată falsificate la dosarele de înmatriculare.

De asemenea, a exercitat acţiuni de inducere în eroare asupra părţilor vătămate, cauzând un prejudiciu de circa 241.553 de lei şi 33.610 euro.

În cursul anului 2012, inculpatul a pretins şi primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, respectiv în schimbul traficării influenţei sale asupra altor funcţionari din cadrul RAR.

Pe 18 aprilie 2013 şi, respectiv, 24 aprilie 2013, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpaţilor Dan Liviu Dumitru şi Paraschiv Gabriel, măsură admisă de magistraţii Tribunalului Vâlcea.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Vâlcea.

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.