Un poliţist de origine română a fost împuşcat în SUA. Tyler Moldovan, în stare critică

Un poliţist american de origine română a fost împuşcat în timpul unei misiuni în Phoenix, Arizona. Incidentul terifiant a avut loc la începutul săptămânii şi de atunci Tyler Moldovan, un tânăr poliţist de doar 22 de ani, se află în stare critică în spital. El a fost împuşcat de opt ori, inclusiv în cap. Colegii săi poliţişti şi apropiaţii au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta familia greu încercată.

18 dec. 2021, 12:56
Un poliţist de origine română a fost împuşcat în SUA. Tyler Moldovan, în stare critică

Un poliţist de origine română a fost împuşcat în SUA. Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni. Ambasadorul român la Washington, Andrei Muraru, s-a implicat în campania de strângere de fonduri.

„Tyler a fost împușcat de un individ marți, în timp ce apăra comunitatea. Visul lui a fost să devină polițist tocmai pentru a proteja oamenii de frică și teroare. El a absolvit Academia de Poliție acum 6 luni, are o familie minunată – se căsătorise cu câteva luni în urmă.

Ajuns la locul unui incident banal, polițiștii au organizat marți dimineață, într-o zonă din Phoenix, un perimetru pentru a localiza un individ care perturba liniștea publică. Ofițerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu.

În acel moment, suspectul a scos o armă și l-a împușcat pe ofițerul de 22 de ani, Tyler Moldovan, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap. Individul a continuat să tragă în Moldovan după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofițerului Moldovan. Resuscitat, Tyler se află în stare critică internat într-un spital local”, a transmis Andrei Muraru într-un mesaj pe Facebook.

Citeşte şi: Tânăr mort într-un accident înfiorător în Botoşani. Ovidiu avea COVID şi urma să se opereze luni după o aşteptare îndelungă

Cel care l-a împuşcat pe Tyler Moldovan este Essa Williams. Tânărul de 24 de ani este recidivist, fiind condamnat de mai multe ori pentru furt, atac și jaf armat, fapte comise în 2014 și 2015. Bărbatul fusese eliberat din închisoare în 2020, scrie publicaţia AZ Central.

„Nu știm ce se va întâmpla cu Tyler, dar știm că familia lui va avea nevoie de sprijin financiar. Este un mijloc de a-i ajuta să facă față”, a declarat Britt London, președintele Asociației de Ordine Publică din Phoenix.

Citeşte şi: Cel puţin 25 de persoane au murit şi 13 sunt în stare critică după ce au consumat alcool contrafăcut în Turcia