Un poliţist din Prahova şi soţia lui, agresaţi fizic şi ameninţaţi cu moartea de doi fraţi: „Nu mai eşti șmecher să ne dai amenzi?”

Un polițist prahovean, fost șef de post în comună, dar și soția sa au fost agresați fizic și verbal de doi frați deranjați că li s-a atras atenția că blochează traficul pe un drum comunal.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 10:36
Un poliţist din Prahova şi soţia lui, agresaţi fizic şi ameninţaţi cu moartea de doi fraţi: „Nu mai eşti șmecher să ne dai amenzi?”

Incidentul s-a petrecut duminică seara, în comunca Bătrâni, când cei doi se deplasau cu mașina pe DC 34. La un moment dat au văzut o mașină și o căruță staționând și blocând ambele sensuri.

Șoferul și căruțașul stăteau de vorbă în mijlocul drumului și nu puteau fi ocoliți. După cinci minute de așteptare, soția mea, care se afla la volan, a claxonat.

În acel moment, cei doi frați, pe care îi știam ca fiind recalcitranți din perioada în care am fost șef de post la Bătrâni (n.r. acum polițistul își desfășoară activitatea la Vălenii de Munte) au venit la mașină, înjurând și amenințând.

Am fost recunoscut pentru că unul dintre ei mi-a spus – Ce mă, nu mai ești șmecher să ne dai amenzi? a declarat victima pentru observatorulph.ro.

Polițistul, aflat în concediu de odihnă, susține că a încercat să-i calmeze pe cei doi, spunându-le că vor doar să-și continue drumul, însă a fost lovit în mod repetat, cu pumnii și picioarele.

Am refuzat să ripostez și am încercat să eschivez cât mai multe dintre lovituri. Și soția mea a fost îmbrâncită și înjurată. Ne amenințau că ne dau foc la casă, la mașină, la familie. Prietenii cu care eram în mașină au sunat la 112, iar cei doi s-au potolit când au venit colegii de la post, spune polițistul.

Agresorii le-au spus polițiștilor sosiți la fața locului că nu știau că victima este deasemenea polițist pentru a scăpa de o acuzație foarte gravă, cea de ultraj.

Au mințit în declarație că nu știau că sunt polițist. Altfel nu îmi spuneau când mă înjurau și loveau că nu le mai pot da amenzi. Știu că cei doi sunt cercetați acum doar pentru amenințare și lovire, dar eu mi-am scos certificat medico-legal și voi depune plângere la Parchet și pentru ultraj a transmis polițistul agresat fizic și verbal pentru sursa menţionată mai sus.