Un poliţist este cercetat după ce un bărbat a murit legat de un copac, în timpul unei anchete

Un poliţist din Neamţ este cercetat pentru instigare la mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului. Agentul a cercetat un conflict în timp ce victima era legată de un copac, după ce fusese bătută de rude. Agentul nu a dezlegat victima, care a avut parte de o moarte violentă.

RomaniaTV.net
13 mart. 2013, 08:42
Un poliţist este cercetat după ce un bărbat a murit legat de un copac, în timpul unei anchete

Un poliţist din judeţul Neamţ este cercetat după ce un om a murit în chinuri, legat de un copac, în cursul lunii ianuarie. El a fost chemat la faţa locului, alături de o colegă, pentru a aplana un conflict între rudele acestuia, dar nu a intervenit la timp pentru a-i salva viaţa, lăsându-l legat de copac în timpul cercetărilor, potrivit site-ului de ştiri Monitorulneamt.ro.

Citeşte şi Poliţist din Otopeni, URMĂRIT PENAL pentru că a dat date nereale în dosarul ucigaşului japonezei

Crimă petrecută în satul Iucşa, din comuna Bozieni, a luat o întorsătură inedită pentru poliţistul care a anchetat-o. Bărbatul este acuzat de instigare la mărturie mincinoasă si favorizarea infractorului, după ce a minţit în legătură cu circumstanţele în care s-a desfăşurat ancheta. Omul legii a lăsat victima, Vasile Fundăcescu, un bărbat de 41 de ani din Roman, legată de copac cât a făcut cercetare la faţa locului. Când s-a întors, după aproximativ o oră, el a descoperit că bărbatul agresat murise. Cu toate că a fost chemată o salvare, victima legată de mâini şi de picioare nu a supravieţuit, suferind un şoc pancreatic din cauza traumatismelor produse de loviri active cu mijloace contondente.

Citeşte şi Un român se dădea drept POLIŢIST ITALIAN la Roma

Potrivit anchetei, Ermina Palaghia fusese căsătorită cu bărbatul ucis, dar din cauza neînţelegerilori ea a plecat de acasă, împreună cu copiii. Băut fiind, decedatul i-a făcut o vizită fostei soţii, în data de 21 ianuarie 2013. Cînd l-a văzut, femeia a chemat ajutoare, bărbatul fiind recalcitrant. Cu toate că poliţistul le-a cerut celor prezenţi să dezlege victima, aceştia nu l-au ascultat, lucru care a dus la moartea persoanei legate de copac. Pentru a nu complica ancheta, el a adus anumite modificări informaţiilor din raport, modificând ora decesului şi circumstanţele în care a fost găsită victima, obligându-i pe cei prezenţi să se conformeze. Cinci persoane, printre care fraţii şi surorile bărbatului mort, cer inculpaţilor daune de peste 100.000 de lei.    

Agentul a cerut atât colegei cât şi agresorilor să declare că victima era încă în viaţă în momentul în care s-a desfăşurat ancheta. Ulterior, colega acestuia a recunoscut că a minţit.


Citeşte şi Om al legii, transformat în infractor. Un poliţist a fost prins la furat, în Vaslui