Un poliţist local şi-a scos uniforma la vânzare pe OLX. Coletul a ajuns la şeful său VIDEO

Ca să facă un ban în plus, un poliţist local din Bârlad şi-a scos la vânzare o uniformă pe care nu o mai purta de ceva vreme. Comercializarea uniformelor este, însă, ilegală.

03 feb. 2021, 13:13
Un poliţist local şi-a scos uniforma la vânzare pe OLX. Coletul a ajuns la şeful său VIDEO
Un poliţist local şi-a scos uniforma la vânzare pe OLX. FOTO: vremeanoua.ro

Un poliţist local şi-a scos uniforma la vânzare pe OLX. În regulamentul de funcționare al Poliției Locale Române este prevăzut că „după expirarea duratei de uzură sau după încetarea raporturilor de muncă, articolele de uniformă nu pot fi înstrăinate”. Jurnaliștii de la vremeanoua.ro au cumpărat uniforma și au mers cu ea la șeful agentului.

Un poliţist local şi-a scos uniforma la vânzare pe OLX

Polițistul local a pus uniforma la vânzare în județul Iași. Jurnaliştii de la Vremea Nouă au primit, însă, o sesizare de la un cititor care a văzut anunţul. Aceştia l-au contactat, în primă fază, pe liderul sindicatului Prolex Iulian Ceapă, care i-a informat că vânzarea uniformei este ilegală. Ceapă era, însă, prieten cu respectivul local şi l-a anunţat de demersul jurnalistic. Agentul şi-a scos anunţul de pe OLX, dar nu pentru multă vreme. L-a republicat după câteva zile, de data aceasta anunţul fiind pus în jdueţul Mureş.

Pantaloni, ghete căciulă iarna, caschetă, geci iarna – primăvară etc! Predare personală în municipiul Tg Mureș sau livrare curier ! Atenție: uniforma se vinde doar persoanelor autorizate!”, este anunţul postat pe site-ul de vânzări. La numărul de contact, figura telefonul iubitei agentului.

Citeste si Bătaie la primărie. Viceprimar luat cu ambulanţa după ce a fost bătut de primăriţă

Jurnaliștii de la Vremea Nouă au cumpărat uniforma polițistului local cu suma de 300 de lei, care a fost livrată prin curier și au mers cu ea la șeful agentului. Expeditorul este din Bârlad şi este vorba despre o femeie, recunoscută de altfel după nume de polițiștii chemați ca martori la predarea probelor, ca fiind iubita polițistului în cauză. Poliţiştii au deschis coletul, au recunoscut și obiectele: „Sunt de ale noastre! Știu că l-am văzut cu geaca asta acum câteva zile, săptămâna trecută, iar ghetele sunt de ale noastre, marca Viper”, a spus unul dintre ei, potrivit sursei citate.

Directorul Poliției Locale Bârlad a precizat că va lua măsurile legale care se impun.

Vor fi efectuate verificări cu privire la situația semnalată, având în vedere prevederile HG 1332/2010, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul acestora”, a spus col. (r) Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad.