Un poliţist politicos cu fanii: „Să nu aud m..e, să nu aud cuvântul …, că intrăm în dvs” VIDEO

Derby-urile bucureştene au fost întotdeauna cele mai fierbinţi meciuri din campionatul de fotbal al României. Dacă înainte de decembrie 1989 spectatorii veneau la meci ca la teatru, mai ales la cuplajele de pe fostul "23 August", iar lozincile scandate din tribună erau dintre cele mai cuminţi, după 1990 fanii au început să-şi dea în petic, iar meciurile dintre Steaua, Dinamo şi Rapid au devenit o adevărată bătaie de cap pentru forţele de ordine, care făceau mari eforturi pentru a ţine lucrurile sub control.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 19:20
Un poliţist politicos cu fanii: „Să nu aud m..e, să nu aud cuvântul …, că intrăm în dvs” VIDEO

În anii ’90, echipele din Bucureşti făceau legea în campionat şi cele din provincie nici nu îndrăzneau să viseze să le atace supremaţia. Derby-urile între formaţiile din Capitală erau adevărate sărbători pentru suporteri, care pregăteau de fiecare dată coregrafii elaborate şi mergeau la meciurile de pe terenul rivalelor în număr foarte mare. Dar nu la fel de bucuroşi erau şi poliţiştii şi jandarmii.

Steaua a dominat autoritar campionatul României în anii ’90, câştigând şase titluri consecutive între 1992 şi 1998.

Pe 1 aprilie 1998, Steaua a jucat în Giuleşti ultimul derby al campionatului, cu Rapid, scor 1-1, iar cei de la site-ul suporterilor, fcsteaua.ro, au realizat un montaj video cu pregătirile galeriei, cu drumul spre stadion şi cu cele mai importante faze din meci, folosind imagini de la TVR 1 şi Pro TV. La secunda 40 a clipului puteţi vedea o fază antologică, în care un poliţist cu portavoce le face instructajul suporterilor stelişti care urmau să plece spre Giuleşti.