Un poliţist s-a sinucis în sediul Poliţiei din Buzău

Un poliţist din Buzău s-a împuşcat în cap, sâmbătă seară, chiar în sediul Poliţiei. Bărbatul de 36 de ani a folosit arma din dotare.

RomaniaTV.net
19 nov. 2011, 19:43
Un poliţist s-a sinucis în sediul Poliţiei din Buzău

Poliţistul, angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Buzău, venise la serviciu cu puţin timp înainte de începerea programului de lucru. Nimeni nu şi-a închipuit că nici nu mai avea să-şi înceapă tura. El s-a încuiat într-un birou unde şi-a pus capăt zilelor. Cei doi agenţi care l-au găsit au fost nevoiţi să spargă uşa după ce au auzit împuşcătura.

Bărbatul, care era căsătorit şi avea doi copii mici, ar fi lăsat, potrivit unor surse din Poliţie, un bilet de adio în care îi cerea iertare soţieii sale pentru gestul făcut.

Familia inspectorului a fost chemată la sediul Poliţiei, iar văduvei i s-a făcut rău la aflarea veştii, fiind nevoie de intervenţia unei ambulanţe. Socrul inspectorului şi-a însoţit fiica la secţie, iar la ieşire a afirmat că nu-şi explică gestul ginerelui său, mai ales că nu avea probleme nici acasă. Totuşi, spune că în ultima vreme remarcase la el o „uşoară depresie”: „Nu avea probleme financiare, stăteau mult peste medie, nu ştiu ce l-a determinat să facă asta.Parcă să spun că în ultima vreme avea o uşoară depresie. Cred că sistemul e de vină”.

Potrivit Mediafax, poliţistul nu mai fusese testat psihologic din 2009. La ultimul examen, psihologii nu au descoperit nicio tulburare. O nouă testare urma să aibă loc anul viitor.

Bărbatul era absolvent al Şcolii de Poliţie din Câmpina, iar în 2006 absolvise Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie, fiind avansat ca inspector. El lucra la Secţia 4 de Poliţie Rurală din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Buzău.

Comisarul Florina Crucianu, de la Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Buzău, a declarat că inspectorul nu avea probleme la serviciu, nu era cercetat disciplinar şi avea rezultate bune în activitatea sa.