Un poliţist şi un suspect, ucişi într-un incident armat pe autostradă, în California

Un ofiţer din poliţia de patrulare din California (California Highway Patrol, CHP) şi un suspect au fost ucişi, în timp ce alţi doi poliţişti au fost răniţi în schimburi de focuri, într-un incident armat luni seară pe o autostradă din sudul Californiei, au anunţat poliţia şi media locale, citate marţi de Reuters.

13 aug. 2019, 07:13
Un poliţist şi un suspect, ucişi într-un incident armat pe autostradă, în California

Dispeceratul CHP a confirmat împuşcăturile şi decesele în jurul orei 17:30 (00:30 GMT) la Riverside, California, la aproximativ 86 km est de Los Angeles, chiar în apropiere de autostrada Interstate 215.

„Unul dintre ofiţerii noştri a decedat din cauza rănilor suferite”, a declarat reprezentantul CHP luni într-o postare pe Twitter.

Starea celorlalţi doi ofiţeri de poliţie răniţi nu a fost divulgată. Nu au fost difuzate imediat alte detalii oficiale de către poliţie.

Potrivit informaţiilor iniţiale ale presei locale la faţa locului, un ofiţer CHP pe o motocicletă a oprit un vehicul în cadrul unei operaţiuni de rutină în trafic şi suspectul a scos o puşcă din automobil şi a început să tragă.

Poliţistul a ripostat şi a cerut întăriri de la CHP, Poliţia Riverside şi Biroul şerifului Riverside, a relatat ziarul Riverside Press-Enterprise.

Nu este clar dacă poliţistul care a oprit maşina a fost cel ucis.

Zeci de focuri au fost trase, potrivit presei locale, în timp ce automobiliştii opriţi în trafic şi-au părăsit în fugă vehiculele.

Media locale au arătat imagini cu maşini de patrulare CHP şi alte vehicule cu geamurile sparte de gloanţe.

Mai mulţi automobilişti au fost loviţi de cioburile de sticlă de la geamurile sparte ale maşinilor lor. Ei au fost trataţi de paramedici la faţa locului, au declarat oficiali.

Atacatorul a fost rănit fatal şi transportat la un spital local unde a fost declarat mort, a relatat ziarul local.

Un ofiţer de la poliţia Riverside, Ryan Railsback, a declarat pentru ziar că motivele aflate în spatele incidentului nu sunt încă cunoscute. Vor face parte dintr-o investigaţie „foarte lungă” şi „complexă”, a spus Railsback.

Numele suspectului nu a fost făcut public deocamdată.