Un polonez a stat DEGEABA 18 ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Un polonez a petrecut 18 ani în spatele gratiilor, fără să fie vinovat de fapta pentru care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare: violarea și uciderea unei adolescente de 15 ani. Joi, instanța a decis să îl elibereze pe bărbat, după ce procurorii au ajuns la concluzia că acesta nu ar fi putut comite fapta de care era acuzat.

16 mart. 2018, 15:18
Un polonez a stat DEGEABA 18 ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

Tomasz Komenda a părăsit centrul de detenție din Wrocław și a fost așteptat de întreaga familie, care se bucură pentru că, în sfârșit, s-a făcut dreptate.  Bărbatul poate cere acum statului polonez despăgubiri în valoare de milioane de dolari pentru nedreptatea care i s-a făcut. În închisoare, Tomasz a povestit că a fost bătut, hărțuit și umilit de ceilalți deținuți, care l-au tratat ca pe un pedofil.

Fostul condamnat a povestit acum despre momentele cele mai grele din viaţa lui, când îi venea să se sinucidă şi îndura abuzuri greu de suportat.

„Am încercat să mă sinucid de mai multe ori în închisoare, din cauza abuzurilor. Acum, după 18 ani, sunt extrem de fericit că pot îmbrățișa din nou o persoană pe care o iubesc enorm: mama. Sunt pregătit să fiu din nou liber. După 18 ani, am ajuns din nou de unde nu trebuia să plec niciodată: acasă. Sunt fericit”, a povestit Komenda, potrivit digi24.ro

Citeşte şi Condamnare record pentru un şofer care a ucis două persoane într-un accident: 19 ani şi 8 luni de închisoare

Citeşte şi A visat ca si-a omorat nevasta. Cum a gasit-o cand s-a trezit. Marturia socanta a barbatului

În noaptea de Anul Nou din 1996, adolescenta Malgorzata K. a fost violată și apoi omorâtă, după ce a plecat de la clubul unde petrecuse Revelionul alături de prieteni. Cadavrul tinerei a fost descoperit în prima zi a anului 1997, pe o proprietate privată din apropierea clubului. Medicii legiști au stabilit că tânăra a murit din cauza hipotermiei și a rănilor suferite. În anul 2000, Tomasz Komenda era închis pentru crimă și viol, iar în 2004, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

În luna iunie a anului trecut, procurorii au reușit să dea de urma unui alt suspect. Acesta a fost reținut și urmează ca procesul să stabilească dacă el este, cu adevărat, criminalul.