Un pompier A MURIT încercând să salveze doi muncitori prinşi sub un mal de pământ, la Feteşti VIDEO

Un pompier a murit, joi, după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce participa la o operaţiune de salvare a doi muncitori prinşi şi ei sub pământul surpat, în timp ce efectuau lucrări la sistemul de apă şi canalizare din municipiul Feteşti.

RomaniaTV.net
11 iul. 2013, 13:35
Un pompier A MURIT încercând să salveze doi muncitori prinşi sub un mal de pământ, la Feteşti VIDEO

Doi muncitori au fost prinşi, joi, sub un mal de pământ care s-a surpat în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare şi apă din oraş. Un echipaj ISU Ialomiţa a intervenit pentru a-i salva, însă doi dintre salvatori au fost prinşi şi ei sub pământ, după ce acesta s-a surpat din nou.

Operaţiunea de salvare a continuat, iar cei doi pompieri şi unul dintre muncitori au fost scoşi de sub pământ. Unul dintre salvatori era, însă, în stare gravă şi a fost nevoie de manevre de resuscitare, care s-au dovedit, însă, a fi inutile, bărbatul pierzându-şi viaţa, informează România TV.

Un elicopter SMURD urma să-l preia pe pompier şi să-l transporte la Bucureşti, însă transferul nu a putut fi făcut pentru că bărbatul nu fusese stabilizat.

Echipele de salvatori au reuşit să ajungă şi la cel de-al doilea muncitor, rămas sub malul de pământ, şi au stabilit că acesta era încă în viaţă, continuând eforturile pentru scoaterea lui la suprafaţă, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Ialomiţa, Lăcrămioara Chira. Acesta a precizat că lucrările se efectuau în mod legal, că muncitorii luaseră toate măsurile de precauţie, însă unul dintre panourile de protecţie a cedat în momentul în care pământul s-a surpat.