Un pompier a murit pe platoul de filmare a unui lung metraj în care apăreau celebrităţi

Un pompier din New York a murit, vineri dimineaţă, în timp ce încerca să stingă un incendiu care a izbucnit în timpul nopţii într-un fost club de jazz, unde era amenajat un platou de filmare al unui lungmetraj în care joacă Edward Norton, Bruce Willis, Willem Dafoe şi Alec Baldwin, scrie hollywooreporter.com.

RomaniaTV.net
24 mart. 2018, 10:33
Un pompier a murit pe platoul de filmare a unui lung metraj în care apăreau celebrităţi

Pompierul Michael R. Davidson a decedat după ce s-a despărţit de colegii săi, din cauza fumului. El a fost găsit inconştient de ceilalţi pompieri, după ce a inhalat o cantitate mare de fum, şi a fost declarat decedat la spital, la scurt timp după miezul nopţii.

Incendiul a izbucnit în pivniţă, joi, la ora 23.00, când actorii din distribuţia filmului „Motherless Brooklyn”, regizat de Edward Norton, se aflau aproape de sfârşitul zilei de filmare.

Pompierii au intervenit în clădirea cu cinci etaje din cartierul Harlem din New York.

Clădirea era folosită pentru filmarea unei adaptări a romanului „Motherless Brooklyn”, de Jonathan Lethem. Filmul este regizat de Norton, care face parte şi din distribuţie, alături de Bruce Willis, Willem Dafoe şi Alec Baldwin.

A fost deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzei izbucnirii incendiului.

Producătorii filmului au spus că membri ai echipei au chemat pompierii imediat ce au observat fum pe platoul de filmare şi în alte părţi ale clădirii.

„Am urmărit cu uimire cum au intrat în fum pentru a se asigura că toată lumea a evacuat clădirea în siguranţă, după care s-au luptat să stingă incendiul şi să îl împiedice să se extindă, riscându-şi vieţile, aşa cum fac în fiecare zi”, au spus producătorii, transmiţând condoleanţe familiei pompierului decedat.

Un actor de figuraţie a spus că echipa producţiei nu a folosit foc deschis la filmări, iar curentul  din clădire nu era pornit.„Am folosit curent dintr-un generator aflat într-un camion de afară”, a spus actorul pentru WCBS-TV.

Echipa producţiei nu a avut nevoie de o autorizaţie pentru a lucra în clădire, pentru că aceasta este o proprietate privată. Proprietarul clădirii nu a putut fi contactat. Alţi cinci pompieri au fost răniţi în incendiu, dintre care doi se află în stare gravă. Potrivit The Hollywood Reporter, filmările care ar fi trebuit să mai aibă loc în această săptămână au fost anulate, iar echipa de producţie va decide care vor fi următorii paşi.