Un pompier care a intervenit la accidentul din Brăila a făcut ATAC CEREBRAL

Unul dintre pompierii care a intervenit la accidentul din Brăiala a ajuns la spital după ce a suferit un accident vascular cerebral, marcat, cel mai probabil, de experienţa trăită, precum şi de efortul susţinut depus pentru salvarea victimelor.

19 aug. 2015, 13:57
Un pompier care a intervenit la accidentul din Brăila a făcut ATAC CEREBRAL

Pompierul Gheorghe Stamate, 43 de ani, a făcut accident vascular cerebral hemoragic după ce a intervenit, miercuri dimineaţă, la accidentul de la Baldovineşti, judeţul Brăila. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arsenie Bucureşti, la Neurochirurgie, cu un elicopter SMURD.

Pompierului i s-a făcut rău în timp ce ajuta la descarcerarea victimelor din autocarul implicat în accident. A muncit câteva ore fără întrerupere, după care a cerut ajutor. „Are accident vascular cerebral hemoragic, e în stare gravă„, ne-a declarat Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Un autocar în care se aflau 38 de persoane s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe DE 87, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila. Trei persoane şi-au pierdut viaţa.

ACCIDENT BRĂILA. Scene de GROAZĂ la locul CARNAGIULUI. Cei doi copii MORŢI erau FRAŢI

Potrivit comisarului şef Bogdan Zotoi, şeful Poliţiei Rutiere Brăila, bărbatul care se afla la volan a scăpat cu răni uşoare, în timp ce şoferul de rezervă a suferit răni la cap şi a fost transportat de urgenţă la spital. În autocar se aflau 38 de oameni, dintre care 34 cetăţeni moldoveni, doi cu dublă cetăţenie română şi bulgară, iar cei doi şoferi sunt turci.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucureşti-Chişinău. Conform poliţiştilor, accidentul s-a produs într-o curbă uşoară la stânga, în condiţiile în care în zonă ploua torenţial, iar şoferul nu ar fi schimbat direcţia de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în şanţ.

CITEŞTE ŞI: Accident cu 38 de victime în judeţul Brăila. Raed Arafat a declanşat COD ROŞU de intervenţie GALERIE FOTO