Un poştaş a fugit cu banii pensionarilor! Autorităţile îl caută internaţional

Un poştaş condamnat pentru că a fugit cu banii pensionarilor a fugit în străinătate, înainte să fie audiat de judecători! Bărbatul, din Iaşi, a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Dacă va fi condamnat definitiv, el poate fi dat în urmărire generală. 

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 07:42
Un poştaş a fugit cu banii pensionarilor! Autorităţile îl caută internaţional

Mihăiţă Harschi, acum în vârstă de 63 de ani, din Iași, a furat pensiile a mai multor persoane, scrie adevarul.ro. De când a început procesul, omul a dispărut și este, probabil, în străinătate. Bărbatul a fost angajat la Poştă în 2008, printre atribuţiile sale fiind şi de a împărţi pensiile bătrânilor din cartierele Podu de Fier şi Tudor Vladimirescu.

Individul a comis faptele în mai 2016, atunci când a sustras pensiile mai multor bătrâni. Cinci indemnizaţii de pensie, cuprinse între 320 de lei şi 3.000 de lei, şi-a însuşit Harschi. Pentru a-şi acoperi urmele, individul a falsificat semnăturile beneficia­rilor, potrivit România TV 

Totul a ajuns la urechile reprezentan­ţilor Poştei din Tătăraşi după ce pensionarii s-au plâns că, deşi trecuse termenul limită, nu îşi primiseră pensia. 

O anchetă internă efectuată ulterior de către superiorii lui Harschi a demonstrat că acesta îşi însuşise din banii pe care ar fi trebuit să îi distribuie bătrânilor.

Oamenii şi-au primit în cele din urmă indemnizaţiile, însă au fost citaţi la proces ca martori. Judecătorii cred că poștașul a fugit din ţară înainte de a fi audiat. Dacă va fi condamnat definitiv, el poate fi dat în urmărire generală.