Un preot a fost prins de poliţişti gonind cu 149 de kilometri pe oră. Aparatele RADAR au fost date peste cap

In urma unor controale efectuate de politistii ieseni in weekend, zeci de soferi au fost amendati, iar unii dintre acestia s-au ales cu dosare penale. Viteza si consumul de alcool au facut ca o parte dintre soferi sa aiba probleme serioase cu legea

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 14:40
Un preot a fost prins de poliţişti gonind cu 149 de kilometri pe oră. Aparatele RADAR au fost date peste cap

În urma unor controale desfasurate in weekend, politistii din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene Iasi au oprit pentru control, pe DN 24, în comuna Schitu Duca, un autoturism condus de un barbat, de 50 de ani, din municipiul Iasi. Întrucât soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, din municipiul Iasi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cercetarile continua.

In aceeasi zi, politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Iasi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un tânar, de 26 de ani, din municipiul Iasi. Întrucât soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânarul a fost condus la o unitate medicala, din municipiul Iasi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cercetarile continua.

Tot in weekend, politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi au actionat, pe raza judetului Iasi, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice. În cadrul actiunii au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de 50.605 de lei, dintre care 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice si 6 pentru alte abateri. Totodata, au fost retinute 23 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice.

Un preot, de 38 de ani, din municipiul Iasi, a condus un autoturism, pe DN 28, în localitatea Osoi, cu viteza de 97 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. De asemenea, în afara localitatii, pe un sector de drum limitat la 90 km/h, a fost depistat conducând cu viteza de 149 km/h control radar. Preotul a fost sanctionat contraventional, cu amenda, conform O.U.G. nr. 195/2002 si s-a dispus retinerea permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Un barbat de 59 de ani, din comuna Ipatele, a fost depistat conducând un autoturism, pe DJ 248, în localitatea Valea Satului, cu viteza de 108 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda, conform O.U.G. nr. 195/2002 si s-a dispus retinerea permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.