Un preot a fost scos din biserică cu jandarmii şi poliţia. Motivul, HALUCINANT

Un preot a fost scos din biserică cu ajutorul executorului judecătoresc, dar şi a unui număr impresionant de jandarmi şi poliţişti. Acum doi ani preotul a fost caterisit de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, însă a continuat să slujească.

03 dec. 2019, 09:56
Un preot a fost scos din biserică cu jandarmii şi poliţia. Motivul, HALUCINANT

Preotul a scos din slujbe numele ierarhului său Teofan, pe care îl acuză de ecumenism, după un sinod din Grecia, astfel că a fost caterisit, scrie stirileprotv.ro.

Acum, reprezentanţii mitropoliei au câştigat în instanţă dreptul de a-l îndepărta pe preotul considerat răzvrătit.

Citeşte şi Un preot, acuzat că a furat obiecte de cult în valoare de aproximativ 100.000 de euro

„Vi se pare dumneavoastră că un preot care este scos cu executorul, a decis să se rupă de biserică?! Chiar sfidaţi bunul simţ! Omul ăsta a fost scos cu judecătorii de aici… A plecat cu jandarmeria din biserica lui”, spun susţinătorii preotului.

La prima oră a dimineţii, peste 15 poliţişti şi jandarmi, dar şi mai mulţi reprezentanţi ai Mitropoliei au venit la biserica din localitatea Schit Orăşeni să se asigure că hotărârea judecatorească este pusă în executare şi să facă inventarul patrimoniului bisericesc.

Cum au aflat, zeci de enoriaşi au venit să-l susţină pe preot.

Reprezentantul preotului spune însă că acesta nu s-a opus deciziei mitropoliei, dar şi-a construit un paraclis privat, la mică distanţă de biserică.

„Părintele a pus în executare această hotărâre de bună voie. Drept dovadă, el s-a mutat în acel modul de vreo 3 săptămâni. În mod normal, nu ar mai fi trebuit să se întâmplă astăzi tot evenimentul de aici”, a spus Mihai Chirilă, reprezentant al preotului Ioan Ungureanu:

Oamenii au înţeles că nu se pot opune executării silite.

„O să vină 20 de oameni de-al ăstuia nou să stea în biserică, iar noi, 60-70 de oameni, o să stăm într-un paraclis şi să îngheţăm de frig. Oameni bătrâni, la 70 de ani. E frumos aşa?!”, a spus o bătrână.

În urmă cu 2 ani, preotul Ioan Ungureanu a fost caterisit, după ce a refuzat să-l mai pomenească pe mitropolitul Teofan la slujbe. Zeci de jandarmi, poliţişti şi mascaţi au fost nevoiţi atunci să ţină piept enoriaşilor furioşi. Şi până acum, scandalul a mocnit.

„Astăzi s-a intrat în normalitate. Fostul preot Ungureanu susţinut de câţiva credincioşi au blocat accesul noului preot, numit canonic. Ne-au împiedicat să intrăm în biserică şi să folosim un patrimoniu al Bisericii Ortodoxe Romane”, a spus Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al MMB.

Urmează ca în scurt timp, un alt preot să slujească în biserică.