Un preot clujean a reușit ce nu au putut face autoritățile. A ridicat o casă în 6 zile pentru o familie nevoiașă, cu ajutorul donațiilor

Un preot din județul Cluj a făcut un gest de mare omenie pentru o familie sărmană din comuna Sic. Acesta a ridicat o casă în doar 6 zile, cu banii din donații.

13 ian. 2022, 16:06

Un preot din comuna Sic, județul Cluj, pe nume Vigo Istvan, a decis să ajute o familie sărmană care trăia într-o cocioabă fără apă, curent sau gaz.

Preotul cunoștea situația precară a familiei Saiz, formată din 3 membri, mama, tătăl și fetița în vârstă de 11 ani. Famlilia Saiz trăiește de ani de zile într-o locuință improvizată, cu acoperiș din papură.

De ce trebuie să renunțăm la coroanele de flori depuse la înmormântari! Un preot din Sibiu explică: „Nu ajută nici familia nici sufletul decedatului”

Cei doi soți de descurcă extrem de greu din punct de vedere financiar. Aceștia lucrează cu ziua pe la oamenii din sat, care le mai oferă de muncă din când în când. În ciuda greutăților, fiica lor Renata este o elevă silitoare, cu o educație exemplară, iar locuitorii din zonă au doar cuvinte de laudă la adresa ei.

Preotul Vigo Istvan a decis, imediat după sărbători, să ajute biata familie, astfel încât cei trei membrii să își ducă traiul în condiții cât de cât decente.

Preotul a depus un proiect la consiliul local, care a fost rapid aprobat de primar, apoi a făcut apel la comunitatea de oameni să ofere un ajutor cât de mic, după posibilități, de la mână de lucru, la sume de bani, sau materiale de construcții.

Inițiativa preotului a avut un ecou puternic și în doar câteva zile s-au strâns peste 20.000 de lei pentru construirea casei. Oamenii din sat au lucrat pe rând la ridicarea construcției și în doar șase zile, locuința din BCA în care familia Saiz își va duce traiul a fost gata.

O bătrână aflată pe patul de moarte a cerut să fie îngropată cu o linguriţă în mână. Preotul a rămas şocat când a auzit motivul

”Locuiesc la 250 de metri de ei, trec zilnic pe lângă ei. Efectiv nu am am mai putut vedea în ce condiții stau.”

Construcția casei a început la data de 3 ianuarie. Noua locuință măsoară 32 de metri pătrați și este alcătuită dintr-un dormitor cu baie pentru micuța Renata, și o cameră puțin mai mare ce va servi pe post de living, bucătărie și dormitor pentru părinții fetei, relatează SpyNews.ro.