Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă. Reacția Arhiepiscopului Tomisului după ce bărbatul a ajuns în comă la spital

Un preot din Constanța, apropiat al Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, ar fi încercat să se sinucidă. Este vorba despre preotul Cătălin Moroșan, parohul Bisericii „Sfântul Ștefan”, care în urmă cu o săptămână a ajuns în comă la spital, după ce ar fi băut o substanță otrăvitoare.

04 feb. 2023, 10:57
Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă. Reacția Arhiepiscopului Tomisului după ce bărbatul a ajuns în comă la spital
Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă

Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă. Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii nici despre ce l-a determinat pe tânărul preot să recurgă la acest gest, dar nici despre substanța pe care acesta a ingerat-o.

Citește și Victorie în instanță pentru IPS Teodosie. Preotul revine la catedră, după ce a fost demis în mod nejustificat

Un preot apropiat al lui IPS Teodosie ar fi încercat să se sinucidă

Cert este faptul că în urmă cu o săptămână, preotul s-a prăbușit în fața soției sale, care speriată a sunat la 112, iar în cele din urmă acesta a ajuns la Spitalul Județean Constanţa în stare foarte gravă.

Medicii spun că tânărul preot ar fi ingerat o substanță periculoasă, însă nu au vrut să divulge despre ce este vorba pentru că așteaptă rezultatele analizelor medicale. Însă, presa locală a dezvăluit că surse medicale din Spitalul Judeţean Constanța spun că ar fi vorba de antigel.

Starea de sănătatea a preotului este în aceste momente incertă. El respiră doar cu ajutorul aparatelor, este intubat şi ventilat mecanic, iar medicii sunt rezervați în privința evoluției sale.

„Pacientul beneficiază de tratament maximal în cadrul secţiei de terapie intensivă, este în stare foarte gravă în continuare, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

În aceste momente, nimeni nu știe ce l-a determinat pe preotul Cătălin Moroșa să recurgă la acest gest, dar sunt voci care pun incidentul pe seama ultimelor evenimente care s-au petrecut în viața sa.

Acesta și-a pierdut în luna decembrie a anului trecut funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, iar luna trecută a fost înlocuit și din funcția de paroh. Iar asta a dus la o răcire a relațiilor cu IPS Teodosie.

„Este o poveste de familie. Nu intru-n aşa ceva”, a declarat ÎPS Teodosie.

Soția preotului este devastată și exclude vehement varianta sinuciderii.

„Nu cred că există om fără supărări sau fără probleme, dar nu ca să recurgă la un gest necugetat. Scoatem din discuție lucrul acesta. În intervalul cât a fost ieșit, eu știu că pe soțul meu l-am văzut bine când a plecat, bine când a venit și apoi i s-a făcut rău. În intervalul orar în care el a fost plecat, eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Știu doar că a ajuns o substanţă toxică necunoscută în organismul lui”, a declarat soţia preotului.

Citește și Ce sfat i-a dat ÎPS Teodosie unei femei care i s-a plâns că soțul o silește să încalce postul: „Bărbatul este foarte pasional”