Un preot din Bihor, implicat într-o reţea de evazionişti cu produse din carne

Un preot din Bihor, implicat într-o reţea de evazionişti cu produse din carne. Zeci de poliţişti au descins în această dimineaţă la mai multe firme şi locuinţe ale persoanelor vizate că ar face parte din reţea. Printre cei reţinuţi este şi preotul, despre care surse din anchetă spun că el ar fi coordonat întreaga afacere.

12 mai 2014, 14:26
Un preot din Bihor, implicat într-o reţea de evazionişti cu produse din carne

Mai multe societăţi comerciale şi locuinţele a nouă orădeni au fost percheziţionate de către poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor, pentru evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare cu carne.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Bihor, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1,8 milioane de euro.

Întreaga afacere era coordonată, potrivit unor surse, de preotul ortodox Ovidiu Pop, de la Biserica cu Lună din Oradea.

Cele 12 percheziţii demarate luni dimineaţă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul I.P.J. Bihor au loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în municipiul Oradea, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la domiciliul a nouă persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

La acţiunea desfăşurată pentru probarea activităţii infracţionale a celor în cauză participă peste 50 de poliţişti antifraude de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi de la Poliţia Municipiului Oradea din cadrul I.P.J. Bihor. În cauză, se beneficiază de suportul tehnic al S.R.I. şi de colaborarea specialiştilor Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea.

La finalizarea percheziţiilor, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri.