Un preot din Buzău a găsit o soluţie pentru a-i ajuta pe cei săraci

Un preot din Buzău şi-a făcut o fabrică de dulceţuri şi murături. Angajaţii firmei sunt şase tineri care erau în şomaj. Peste 60.000 de euro au fost investiţi în afacere, jumătate din bani fiind finanţare prin programul Ţara lui Andrei, cealaltă jumătate, din contribuţia Asociaţiei Ortodoxe Filantropia.

RomaniaTV.net
21 nov. 2017, 09:13
Un preot din Buzău a găsit o soluţie pentru a-i ajuta pe cei săraci

Un preot din Buzău a găsit soluţia ideală pentru ca ONG-ul lui să nu mai depindă în totalitate de donaţiile oamenilor. Daniel Necula, din Berca, a înfiinţat anul trecut o fabrică de dulceţuri şi murături.

Potrivit România TV, fabrica funcţionează într-o fostă centrală termică, recompartimentată şi adaptată noii activităţi. Preparatele nu conțin conservați sau aditivi.

Când termină de gătit dulceţurile și conservele, angajaţii se apucă de îmbuteliat, apoi de etichetat. Zeci de borcane cu bunătăţi naturale ajung zilnic în depozit. Dulceaţa de lapte, care poate fi combinată cu cafea, este mândria din Berca.

Fabrica produce conserve de legume, fructe şi murături după metode tradiţionale. Piaţa de desfacere este asigurată de magazine cu specific tradiţional românesc, târguri tradiţionale şi mediul online.

O parte din banii proveniti din vânzarea conservelor este folosită pentru a ajuta persoanele cu probleme sociale.