Târg de joburi, organizat de un preot din Cluj pentru enoriaşii săi VIDEO

Sute de şomeri au luat cu asalt târgul organizat de preot unde cei mai mulţi angajatori ofereau salarii de 500 de euro. Preotul a fost şi el prezent la târg şi i-a îndrumat pe oameni spre un loc de muncă potrivit.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 05:53
Târg de joburi, organizat de un preot din Cluj pentru enoriaşii săi VIDEO

Dorel Galan este preot de peste 10 ani, iar în urmă cu 7 ani s-a gândit să-i ajute pe enoriaşi nu numai sufleteşte. Aşa că de-a lungul timpului, s-a implicat în mai multe proiecte. Acum, când găsirea unui loc de muncă este o problemă, preotul a venit în ajutorul oamenilor cu un târg de locuri de muncă.

„Vin solicitări, pomelnice de ale creştinilor în care ne roagă ca noi să ne rugăm ca ei să-şi găsească un loc de muncă„, a declarat Dorel Galan.

Târgul face parte dintr-un proiect european. Preotul a cerut angajatorilor să vină cu oferte de salarii decente, în medie de 500 de euro.

„Implicarea mea ca preot în astfel de acţiuni reprezintă o extensie firească a activităţii de la biserică”, a adăugat preotul.

Şomerii au venit în număr mare să-şi caute un loc de muncă. Mulţi dintre ei au plecat însă acasă dezamăgiţi.

„Peste tot zice până în 35 de ani. Dacă ai depăşit mulţumim frumos mai căutăm”, a spus un bărbat.

Cele mai multe joburi au fost în domeniul bancar, IT sau inginerie mecanică. Angajatorii au venit însă şi cu oferte pentru muncitorii necalificaţi.