Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru la o înmormântare! Duhovnicul circar trebuie să achite daune morale de 5.000 de lei

Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru chiar în timpul unei înmormântări. În urma circului pe care l-a făcut duhovnicul are acum de achitat daune morale în valoare de 5.000 de lei.

17 ian. 2024, 19:55
Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru la o înmormântare! Duhovnicul circar trebuie să achite daune morale de 5.000 de lei
Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru la o înmormântare! 

Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru la o înmormântare! Întregul scandal a pornit de la faptul că familia defunctei nu și-a achitat dările bisericești de foarte mulți ani, iar înainte de începerea slujbei de înmormântare preotul a insistat ca rudele să își ceară iertare public.

Citește și Rugăciunea pe care trebuie să o spui atunci când aprinzi o lumânare. Ce spun preoții despre acest gest extrem de profund

Un preot din Cluj a uitat de cele sfinte și a făcut un scandal monstru la o înmormântare!

Revoltate, rudele femeii decedate l-au dat în judecată pe duhovnicul ahtiat după bani. După trei ani de procese, judecătorii au decis ca familia defunctei să îi achite preotului suma de 2.500 de lei, dar și să șteargă, de pe rețelele sociale, toate postările legate de înmormântare și de momentul care nu îi face deloc cinste duhovnicului.

„Nu o să încep această înmormântare, până când familia nu își cere iertare față de mine, pentru modul urât în care s-a comportat față de mine în ultimele 3 zile. Aștept să vă cereți iertare…”, a spus preotul chiar în timpul înmormântării, scrie turdanews.net.

În apărarea sa, duhovnicul spune că a fost jignit și că întregul scandal nu a pornit efectiv de la bani.

Mai mult, el a subliniat că slujitorii Domnului nu sunt slugile oamenilor.

„Am fost jignit… (…) Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă, că am evidențe și am martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci (…) Noi nu suntem slugile dvs, noi suntem slujitorii dvs”, a spus  preotul la scurt timp, după ce imaginile au devenit virale.

Acum, preotul trebuie să le plătească rudelor familiei daune morale în valoare de  5.000 de lei, întrucât comportamentul lui a provocat suferință suplimentară fiicei defunctei.

Citește și Părintele Vasilică a murit într-un teribil accident. În maşina preotului de 31 de ani se aflau şi copiii de 3 şi 4 ani