Un preot din judeţul Sălaj a cerut 1000 de lei taxă de înmormântare unei familii sărace, a cărei venit lunar este de 700 de lei

Publicat: Miercuri, 18 Ianuarie 2017 12:56 // Actualizat: Miercuri, 18 Ianuarie 2017 12:56 // Sursa: romaniatv.net

Un localnic din localitatea Zimbor, județul Sălaj, s-a plâns că preotul nu a vrut să-i îngroape soția până nu a plătit o taxă de 1.000 de lei bisericii. Bărbatul, rămas singur cu doi copii de 11 și 13 ani, are un venit de 700 de lei pe lună.

În localitatea Zimor este cunoscut faptul că această familie se confruntă cu probleme financiare. Ba mai mult, atât Primăria din localitate cât și mai mulți săteni au ajutat familia Arghișan cu materiale de construcții, bani, alimente și lemne de foc.

Potrivit presei locale, Episcopia Sălajului a anunțat că a început o anchetă disciplinară în ceea ce îl privește pe preotul din Zimbor.

„În urma acestei anchete, dacă va fi găsit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, în calitate de președinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o măsură disciplinară, conformă cu Statutul și Regulamentele Bisericii Ortodoxe Române.

Facem precizarea că oficierea serviciilor religioase în Biserica nu este condiționată de obligativități pecuniare din partea solicitantului creștin.

Totuși, benevol, prin hotărârea Consiliului Parohial și aprobarea Adunării Parohiale, având în considerare realitățile sociale particulare ale fiecărei comunități parohiale, pot fi încasate în cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite în întreținerea lăcașurilor de cult, plata utilităților, activități culturale și filantropice, precum și pentru completarea salariilor personalului deservent.

Regretând cele întâmplate, pentru a veni în sprijinul familiei Aghireșan, Episcopia Sălajului a dispus restituirea taxei de cult încasată de Parohia Zimbor și a inițiat prin Sectorul Social o acțiune de ajutorare a acestei familii în săptămâna următoare”, au transmis reprezentanții Episcopiei Sălajului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biserică episcopia sălajului preot Sălaj taxa de inmormantare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H