Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze la primărie. Va fi candidat AUR

Un om al Bisericii din Suceava vrea să își depășească condiția și să exceleze pe postul de primar. Pentru a-și atinge scopul, a cerut acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

12 apr. 2024, 17:30
Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze la primărie. Va fi candidat AUR
Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze la primărie. Va fi candidat AUR

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale. El vrea să devină primar, fiind candidat din partea formațiunii AUR.

Citește și: Ce salariu are Patriarhul Daniel. Ce venituri au preoții din România

Un preot din Suceava a primit acordul Arhiepiscopiei să candideze la primărie

AUR are un candidat mai neobișnuit pentru alegerile din Suceava. Este vorba despre un preot care a cerut și a și primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida, cu condiția respectării hotărârilor Sfântului Sinod.

„În următoarea perioadă, preotul Cătălin Axinte va fi monitorizat de Consistoriul eparhial și, dacă va candida și va fi ales, va trebui să aleagă între cariera politică și preoție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava, potrivit Monitorul de Suceava.

Preotul Axinte a precizat că, până acum, nu a primit confirmarea conducerii AUR că este nominalizat drept candidatul acestei formațiuni la funcția de primar.

„Deocamdată nu pot să spun nimic mai mult. Sunt onorat să particip din partea AUR la alegerile pentru funcția de primar, pentru că acest partid este un promotor al familiei tradiționale și al credinței, dar încă nu am fost nominalizat”, a declarat preotul Axinte, potrivit sursei menționate.

Citește și: Un preot a fost exclus din biserică pentru că vindea mir contrafăcut cu ulei de la Penny şi se lăuda că trimite pomelnice la Athos cu porumbei