Un preot din Suceava, acuzat că nu vrea să împărtăşească un bebeluş

Scandal în satul Bereşti, comuna Hânţeşti, judeţul Suceava. Un preot este acuzat că nu vrea să împărtăşească un bebeluş pe motiv că părinţii l-au botezat la altă biserică. Oamenii susţin că au luat această decizie după ce preotul le-ar fi impus o taxă de botez de 150 de lei.

27 mart. 2014, 06:50
Un preot din Suceava, acuzat că nu vrea să împărtăşească un bebeluş

Părinţii unui bebeluş în vârstă de trei luni îl acuză pe preotul din satul Bereşti, judeţul Suceava, că refuză să le împărtășească copilul, pe motiv că aceștia l-au botezat la o altă biserică, potrivit monitorulsv.ro.

Mugurel Ciobanu a lucrat o vreme în Italia, împreună cu soţia sa, iar de anul trecut cei doi s-au întors acasă, la Bereşti. La începutul acestui an, soția i-a adus pe lume primul copil.

Am vorbit cu preotul din sat despre botezul copilului, spunându-i că încă nu ştiu exact data şi că îi voi da o confirmare telefonică. La ieșirea din biserică, mi-a spus că în afară de ce plătesc nașii, mai trebuie să achit o taxă de 100 sau 150 de lei, nu mai știu sigur„, a declarat Mugurel Ciobanu.

Bărbatul a mărturisit că a fost deranjat de acea taxă pretinsă de preotul din sat, Andrei Cobzaru, şi, ca atare, i-a luat pe nași, pe invitați şi a făcut botezul la Biserica „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava. Unde, a explicat bărbatul, nimeni nu i-a cerut nicio taxă. „Am cheltuit mai mult așa, cu drumul la Suceava, dar nu am suportat să mi se impună o taxă incorectă„, a adaugat bărbatul.

CITEŞTE ŞI: Preot TRAFICANT DE MORMINTE. A strâns o avere după ce a vândut 20.000 de locuri de veci