Un preot foarte apreciat de către credincioşi a murit în postul Crăciunului, după o grea suferinţă

Unul dintre cei mai iubiți și dedicați preoți Greco-catolici din Satu Mare s-a stins din viață după o grea suferință. Părintele Radu a deschis mai multe parohii în județ și a ridicat mai multe lăcașuri de cult.

13 dec. 2022, 11:49
Un preot foarte apreciat de către credincioşi a murit în postul Crăciunului, după o grea suferinţă

Un preot foarte apreciat de către credincioşii din România a murit în postul Crăciunului, după o grea suferinţă. Anunţul dispariţiei părintelui Radu Filip a fost făcut de Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

„Parintele vicar foraneu de Carei, Radu Filip, s-a intors in Casa Tatalui. Dupa o grea suferinta, in urma cu putin timp Parintele vicar foraneu de Carei, Radu Filip, s-a mutat in Imparatia Tatalui”, a anunţat Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

Citeşte şi: Un preot face lumină asupra unei vechi dileme: e păcat să speli duminica sau în orice zi de sărbătoare dacă foloseşti maşina de spălat? „Iei din timpul pe care trebuie să-l dedici lui Dumnezeu”

Preotul Radu Filip a fost hirotonit în 15 septembrie 1994. A fost numit în parohia Căpleni, jud. Satu Mare. De-a lungul vieţii a deschis mai multe parohii în județ și a ridicat mai multe lăcașuri de cult.

A redeschis parohia Urziceni Pădure unde a slujit până în 1997. În anul 1997 a fost numit paroh la Carei. Aici a înființat parohia franciscană și a construit conventul franciscan cu capela cu hramul ”Sfântul Anton”. A construit, în Carei, biserica cu hramul ”Sfântul Apostol Andrei”. A redeschis parohii la Moftinul Mic, Mădăras, Craidorolț, Terebești, Lucăceni (unde a construit și o biserică). A recuperat proprietățile bisericii. A fost protopop de Carei și vicar foraneu al Careiului și Sătmarului.

Citeşte şi: Un mare duhovnic al României, Părintele Sofronie, a trecut la cele veşnice înainte de Crăciun

Slujba de Privegherii a preotului Radu Filip a avut loc luni seara, de la ora 18.00, la Biserica Greco-Catolică ”Sfântul Andrei” din Carei. Preotul va fi înmormântat de la ora 13.00.