Un preot vrâncean înfruntă viaţa la 100 de ani: Luptele politice au învrăjbit lumea VIDEO

S-a născut înainte de Primul Război Mondial şi timp de mai bine de şapte decenii a slujit în biserică. Părintele Nicu Boldeanu din comuna vrânceană Milcovul a botezat mii de copii şi a cununat sute de cupluri. Preotul este considerat “un sfânt în viaţă” de către localnici, iar de Sfântul Ioan, a venit la slujbă ca de obicei.

RomaniaTV.net
07 ian. 2012, 13:26
Un preot vrâncean înfruntă viaţa la 100 de ani: Luptele politice au învrăjbit lumea VIDEO

La cei 100 de ani, împliniţi acum o lună, preotul citeşte din Sfânta Scriptură fără ochelari. Nu s-a abţinut de la mâncare sau alte lucruri lumeşti, dar n-a facut nici abuz. De fapt, secretele longevităţii sale sunt cumpătarea şi credinţa.

” A trecut uşor. Nici nu-mi dau seama cum am ajuns la această vârstă. Nu-mi dau seama cum a trecut şi nu m-am aşteptat niciodată să depăşesc vârsta. Colegii mei au murit de 30 de ani, de 25 de ani. Nu mai am pe nimeni”, mărturiseşte preotul.

„Ne dă si noua imboldul de a trăi aşa cum se cuvine în viaţa aceasta. Eu văzându-l la fiecare sărbătoare şi nu se vaită, nu spune absolut nimic, câteodată mie mi-e cam ruşine să spun că mă doare ceva sau că am probleme”, spune Emanuel Hanganu, un alt preot din comuna Milcovul.

Enoriaşii din sat îl cunosc de când se ştiu.

„Îl ştiu de când eram mic. Am şi eu de-acum 80 de ani”, spune un locuitor din Milcovul. „E bătrân într-adevăr, dar tot se menţine, slujeşte la biserica noastră, vine în fiecare duminica”, completează un alt localnic.

Preotul de 100 de ani crede că românii au fost dezbinaţi de clasa politică, dar că Dumnezeu a avut grijă să-i ţină uniţi.

„Luptele politice au învrăjbit lumea. A împărţit-o în tabere. Dragostea să fie linia tuturor. Dacă este dragoste, diavolul pleacă din lume, îi lasă lui Dumnezeu lumina Lui”, crede Nicolae Boldeanu.