Primul caz de H7N9 a fost descoperit în Taiwan

Publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2013 16:59 // Actualizat: Miercuri, 24 Aprilie 2013 17:02 // Sursa: RTV.net

Taiwanul a confirmat miercuri primul caz de gripă aviară cu tulpina H7N9, responsabilă de contaminarea a peste 100 de persoane în China, în special în sudul ţării, între care 21 au decedat.

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, care lucra în oraşul chinez Suzhou (est), a prezentat simptome caracteristice la trei zile după ce s-a întors la Taipei, via Shangai, pe 9 aprilie, a anunţat Centrul pentru Control Epidemiologic din Taiwan, precizând că acesta se afla în stare critică, relatează AFP, citat de Mediafax.

O echipă internaţională de experţi condusă de OMS şi de guvernul chinez a desfăşurat o anchetă de cinci zile în China, însă a precizat că sunt de asemenea departe de a determina dacă virusul s-ar putea transmite de la om la om.

Keiji Fukuda, asistent al directorului general al OMS pentru securitatea sanitar, a spus că "situaţia rămâne complexă şi dificilă şi evoluează".

Care este cea mai mare ameninţare globală din această perioadă

"Analizând virusurile gripale, acesta este un virus neobişnuit de periculos pentru oameni", a spus Fukuda la un briefing de presă, reamintind de asemenea şi de precedentul virus, H5N1, care a omorât 30 din cele 45 de persoane infectate în China între 2003 şi 2013.

Deşi tulpina H7N9 identificată în actuala epidemie are o rată mai mică de decese până acum, el a adăugat: "Este cu certitudine unul din cele mai periculoase virusuri gripale pe care le-am văzut până acum".

Fukuda a subliniat că echipa de experţi se află încă la începutul investigaţiei şi că în acest moment este posibil să fi fost identificate cele mai serioase infecţii.

Un virus gripal, creat în laborator, ar putea ucide milioane de persoane

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 apr 17:04
...virus gripal, creat în laborator, ar putea ucide milioane de persoane Source Article from http://www.rtv.net/un-prim-caz-de-gripa-aviara-h7n9-a-fost-descoperit-in-taiwan_77156.html ...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H