Un prim succes pentru victima interlopului Fane Văncică! Femeia bătută cu bestialitate a obținut ordin de protecție. Dosar penal pentru bătăușul de femei

Un prim succes pentru femeia agresată de către interlopul Fane Văncică! Ea a reușit să obțină ordin de protecție, iar monstrul agresiv s-a ales deja cu dosar penal. 

30 aug. 2022, 22:23
Un prim succes pentru victima interlopului Fane Văncică! Femeia bătută cu bestialitate a obținut ordin de protecție. Dosar penal pentru bătăușul de femei

Poliția a intervenit rapid, marți, după ce pe Tik Tok a fost distribuit un video cu Fane Văncică, un personaj controversat implicat în mai multe scandaluri, în timp ce lovea o femeie care stătea în genunchi, în mijlocul unei camere.

Văncică a fost filmat de o a treia persoană, iar videoclipul a ajuns viral în social media, popularizat apoi de televiziuni. De asemenea, interlopul a făcut mai multe declarații oribile despre violență împotriva femeilor, într-un video publicat tot pe Tik Tok.

Polițiștii s-au sesizat. Astfel, au deschis dosar penal și ulterior a fost emis un ordin de restricție de cinci zile.

Văncică și-a recunoscut fapta, dar a recurs la un alibi clasic: a declarat că era beat și nu și-a luat nici pastilele.

Filmarea a fost realizată în luna mai a acestui an, iar timpul de depunere a unei plângeri din partea victimei a expirat, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reacționat în urma viralizării filmării.

„Sunt indignată și revoltată de imaginile cu un bărbat din Capitală care-și umilește și abuzează partenera de viață, în prezența unei alte persoane care filma și nu a intervenit în vreun fel să oprească agresiunea. O brută! Aceste imagini au circulat liber pe Internet și poate au fost văzute inclusiv de copii”, a declarat oficialul PSD.

 

Tudorel Butoi, psiholog criminalist: „Justiția noastră este naivă, dacă nu chiar debilă!”

 

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de violență domestică în România, psihologul criminalist Tudorel Butoi a intervenit. Într-un oferit realizat de către Andi Miron, publicat pe RomâniaTV.net, Butoi a criticat dur legislația din țara noastră.

În opinia expertului, este nevoie de măsuri mult mai aspre orientate împotriva suspecților de agresiune.

„S-a ajuns în acest punct pentru că justiția, în componența represiv-penală, a lăsat garda jos. Cum poți să cercetezi pentru loviri corporale făptuitorii, aflați în arest la domiciliu – în stare de libertate, cu control judiciar?

Justiția noastră este naivă, dacă nu chiar debilă. Sunt niște nimicarnici. Să pună mâna pe cursul meu de psihologie judiciară!

Trebuie să se înțeleagă că valoarea intimidantă – preventivă a făptuitorilor este zero, dacă nu ai o justiție corectă, care-l apără pe cetățean. Femeile sunt bătute, maltratate”, a avertizat Tudorel Butoi.