Un primar a botezat străzile din comună cu numele rudelor lui

Un primar dintr-o comună din Moldova a dat uliţelor din sat nume ale diverşilor membrii ai familiei sale. Sătenii vor circula pe străzi ce poartă numele bunicului, bunicii sau chiar a soţiei primarului.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 14:52
Un primar a botezat străzile din comună cu numele rudelor lui

Potrivit moineşteanul.ro, Eugen Antica, primarul comunei Prăjeşti din judeţul Bacău, a hotărât ca mai multe ulţie din sat, uliţe pe care au locuit unele rude de gradul 1, să le poarte numele. Astfel, strada pe care a locuit Petrache Antica, tatăl edilului, va fi numită strada Petrache. Pentru că probabil a iubito foarte mult, primarul Prăjeştiului nu şi-a uitat nici bunica. Drept urmare, strada pe care a copilărit bunica sa, Regina Antica, va fi numită sugestiv strada Regina. Eugen Antica a mai botezat o stradă cu numele rudei apropiate, respectiv strada Deleanu, care poartă numele bunicului din partea mamei. În final, pentru a nu avea nenţelegeri în familie, primul gospodar al comunei Prăjeşti a hotărât ca o stradă să poarte numele soţiei, nume care de altfel se potriveşte şi cu al unei verişoare.

 

Consilierii locali ai comunei au fost de acord cu hotărârea domnului primar doar pentru a nu îl supăra.,, Ne-a adunat pe toţi şi ne-a întrebat ce idei de nume de străzi avem. Cum noi suntem mai ruşinoşi, nu am propus nimic. Atunci a început el să pună numele neamurilor sale. Aşa ne-am trezit cu străzile Petrache, Regina, Deleanu, Iancului sau paulina,, a declarat Gheorghe Burca, consilier local, pentru moineşteanul.ro.

 

Întrucât străzile din Prăjeşti sunt mai multe ca neamurile, primarul şi-a pus imaginaţia la lucru. Aşa a a ajuns ca croitoreasa satului să aibă o stradă care îi poartă numele, Maricica Biru, iar drumul spre biserica satului purta denumirea de strada Calvarului deoarece, în imaginaţia primarului Eugen Antica, aceea a fost calea pe care a urcat-o Iisus Hristos cu crucea-n spate.

 

Eugen Antica se regăseşte pe lista procurorilor sub acuzaţia de dare de mită pentru a trece bacalaureatul în 2010 şi a intrat în istoria comunei ca fiind primul edil ce a construit o „Primărie decapotabilă”, ale cărei ferestre se deschid ca o floare, după modelul muzeului Luvru. Funcţionarii Curţii de Conturi au arătat însă că devizul final al lucrării a fost umflat, iar primarul, în calitate de ordonator de credite, a reuşit să producă un prejudiciu la bugetul local al comunei de 232.694 de lei.